Slotconcert Dwarslopers Festival - TivoliVredenburg
Naar agenda
zaterdag 16 juni 2018

Slotconcert Dwarslopers Festival

JIP10 Projectkoor

vanaf 15,-
uitvoerenden

Kamerkoor JIP, het Haarlems Studenten Koor, JIP&jij, de Vrije Hogeschool koren
Mohammad Motamedi, Tony OverwaterMireille Bittar solisten
175 dwarslopers
Carmien Michels
gesproken woord

 

aanvang
20:15
zaal open
19:30
Rang 1
€ 15,-
€ 7,50

deze prijzen zijn inclusief servicekosten

grote zaalkoorconnectparticipatie

Het Dwarslopers Festival bestaat uit twee delen: een middagprogramma en dit slotconcert. Voor beide delen kun je apart een ticket kopen en met een combiticket kun je voordelig naar béide programma's. Een combiticket bestel je door een ticket voor het middagprogramma toe te voegen aan jouw winkelmand met je ticket voor het slotconcert. De prijs wordt dan automatisch aangepast.

____

We sluiten het Dwarslopers Festival af met een spectaculair slotconcert waarin maar liefst 175 dwarslopers en muzikanten uit het Midden-Oosten voor je zingen en Kamerkoor JIP haar eerste jubileum viert.

Jubileumconcert Kamerkoor JIP
40 jonge zangers gingen voor het Dwarslopers project aan de slag met het thema  identiteit. Door met elkaar te zingen en in dialoog te gaan, gingen ze op zoek naar wie ze zijn of willen zijn.

Tijdens het concert zingt Kamerkoor JIP indringende volksmuziek uit Midden-Europa en het Midden-Oosten. De teksten in de muziek spelen in op kernthema’s binnen de zoektocht naar identiteit en zingeving, zoals angst, bescherming, liefde, (on)sterfelijkheid, wederopstanding, toeval en vrijheid.

Voor de liederen uit het Midden Oosten werkt JIP samen met Oriental Landscapes, componisten Shafi Badreddin (Syrië) en Toufic Succar (Libië) en sopraan Mireille Bittar (Syrië).

175 Dwarslopers zingen samen nieuwe muziek
Na de pauze laten 175 dwarslopers (Kamerkoor JIP, Vrije Hogeschool, JIP & jij en het Haarlems Studenten Koor) en verschillende gastmuzikanten hun stem horen. Zo zingt de wereldberoemde Iraanse zanger Mohammad Motamedi  in een speciaal voor de dwarslopers geschreven stuk van contrabassist en componist Tony Overwater, die zelf ook meespeelt. JIP’s hofcomponist Diederik van der Laag schreef speciaal voor het concert een prachtig werk voor solisten en koren, op een tekst van Rainer Maria Rilke. Ook zingen de koren magische muziek van de Braziliaanse componist Amaral Vieira, in een bewerking voor vier koren die speciaal voor dit project werd geschreven. En zo komen 175 stemmen samen in een magische samenklank, met uiteindelijk de slotwoorden van Milan Kundera: 'Zonder het te weten componeert men zijn leven volgens de wetten van de schoonheid, ook in tijden van de diepste wanhoop.'

Dwarslopers Platform
Meer over het Dwarslopers Festival en verhalen van dwarslopers lees je hier.

Het Dwarslopers Festival is een initiatief van de Vrije Hogeschool, Kamerkoor JIP, JIP & Jij en het Haarlems Studenten Koor.

 

TivoliVredenburg Connect: voor iedereen een leven lang muziek!

 

Wellicht vind je ook interessant

za 9 jun 2018

Dekoor Close Harmony

vr 22 jun 2018

Calefax - Matangi - Motamedi - Frerichs

Oriental Landscapes

za 7 jul 2018

Syrian Music Night

WASLA

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord