Zaal open
Aanvang
Uitvoerenden

Kamerkoor JIP
Mireille Bittar
175 dwarslopers
Carmien Michels e.a.

 

Locatie
Grote Zaal
Attend
Facebook-event

Slotconcert Dwarslopers Festival

Kamerkoor JIP, Mireille Bittar, 175 dwarslopers e.a.

Geweest

We sluiten het Dwarslopers Festival over identiteit  af met een slotconcert waarin maar liefst 175 dwarslopers en muzikanten uit het Midden-Oosten voor je zingen en Kamerkoor JIP haar eerste jubileum viert. Bekijk het blokkenschema van het festival hier!

Jubileumconcert Kamerkoor JIP
Kamerkoor JIP, dat bestaat uit 40 jonge zangers, zingt indringende volksmuziek uit Midden-Europa en het Midden-Oosten.

De teksten in de muziek spelen in op kernthema’s binnen de zoektocht naar identiteit en zingeving, zoals angst, bescherming, liefde, (on)sterfelijkheid, wederopstanding, toeval en vrijheid.

Voor de liederen uit het Midden Oosten werkt JIP samen met Oriental Landscapes, componisten Shafi Badreddin (Syrië) en Toufic Succar (Libië) en sopraan Mireille Bittar (Syrië).

175 Dwarslopers zingen samen nieuwe muziek
Na de pauze laten 175 dwarslopers van de Vrije Hogeschool, Kamerkoor JIP, het Haarlems Studenten Koor en JIP&jij samen hun stem horen. Ze zingen nieuwe muziek met  percussionist Veys Dzhesur (Bulgarije / Turkije), klarinettist Ghaeth Almaghoot (Syrië),   zanger Wasim Arslan (Syrië)​ en zanger Nawras al Taki (Syrië)​.

Meer informatie over het programma van dit slotconcert vind je hier.

Veys Dzhesur,  Ghaeth Almaghoot, Wasim Arslan en Nawras al Taki vervangen Mohammad Motamedi en Tony Overwater.

___

Het Dwarslopers Festival is een initiatief van de Vrije Hogeschool, Kamerkoor JIP, JIP & Jij en het Haarlems Studenten Koor.

Het Dwarslopers Festival bestaat uit twee delen: een middagprogramma en dit slotconcert. Voor beide delen kun je apart een ticket kopen en met een combiticket kun je voordelig naar béide programma's. Een combiticket bestel je door een ticket voor het middagprogramma toe te voegen aan jouw winkelmand met je ticket voor het slotconcert. De prijs wordt dan automatisch aangepast.