menu zoeken
Naar agenda
dinsdag 27 februari 2018

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Sleepwet: noodzaak of nutteloos?

aanvang
20:00
eindtijd
21:30

Op 21 maart zal er, met dank aan studenten van de UvA en Arjen Lubach, een referendum gehouden worden over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten, beter bekend als de sleepwet. De wet maakt het voor geheime diensten mogelijk om grote hoeveelheden data van burgers te verzamelen en te analyseren. Is de wet noodzakelijk om Nederland te beschermen tegen bijvoorbeeld terrorisme of is het vooral een inbreuk op de privacy van de gewone Nederlander?

Op dinsdag 27 februari bekijken we de sleepwet vanuit verschillende perspectieven: vanuit de wetenschap en vanuit de burgerrechtenbeweging. Kom en hoor alle ins en outs van de beoogde wet. Voor iedereen die een goed geïnformeerde keuze wil maken op 21 maart aanstaande!

Met onder andere:

Prof.dr. Paul Abels, bijzonder hoogleraar Governance of Intelligence and Security Services, Universiteit Leiden.
Dr. Eleni Braat, historicus aan de Universiteit Utrecht. Haar expertises zijn o.a. inlichtingengeschiedenis, geheimhouding en transparantie.
David Korteweg, onderzoeker bij Bits of Freedom.

Over het UGlobe Café

Het UGlobe Café is een unieke samenwerking tussen studenten vanuit de opleidingen geschiedenis, internationale betrekkingen en conflict studies van de Universiteit Utrecht, en TivoliVredenburg. In een gemeenschappelijke redactie worden onderwerpen vastgesteld die kennis op een toegankelijke manier buiten de muren van de universiteit brengen.

Het UGlobe Café wordt mede mogelijk gemaakt door het Utrecht Centre for Global Challenges (UGlobe). Het centrum richt zich op mensenrechten, veiligheid, economie en duurzaamheid.

Foto door: Scott Webb via Unsplash

Wellicht vind je ook interessant

wo 27 mrt 2019

Het Grote Brexit College

di 5 feb 2019

Paul Scheffer | Land van aankomst

Hoe migratie Nederland verdeelt en verandert

za 6 apr 2019

Transition Festival 2019

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord