dinsdag 27 februari 2018

Sleepwet: noodzaak of nutteloos?

geweest
20:00
aanvang
21:30
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

dinsdag 27 februari 2018

Sleepwet: noodzaak of nutteloos?

geweest

Op 21 maart zal er, met dank aan studenten van de UvA en Arjen Lubach, een referendum gehouden worden over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten, beter bekend als de sleepwet. De wet maakt het voor geheime diensten mogelijk om grote hoeveelheden data van burgers te verzamelen en te analyseren. Is de wet noodzakelijk om Nederland te beschermen tegen bijvoorbeeld terrorisme of is het vooral een inbreuk op de privacy van de gewone Nederlander?

Op dinsdag 27 februari bekijken we de sleepwet vanuit verschillende perspectieven: vanuit de wetenschap en vanuit de burgerrechtenbeweging. Kom en hoor alle ins en outs van de beoogde wet. Voor iedereen die een goed geïnformeerde keuze wil maken op 21 maart aanstaande!

Met onder andere:

Prof.dr. Paul Abels, bijzonder hoogleraar Governance of Intelligence and Security Services, Universiteit Leiden.
Dr. Eleni Braat, historicus aan de Universiteit Utrecht. Haar expertises zijn o.a. inlichtingengeschiedenis, geheimhouding en transparantie.
David Korteweg, onderzoeker bij Bits of Freedom.

Over het UGlobe Café

Het UGlobe Café is een unieke samenwerking tussen studenten vanuit de opleidingen geschiedenis, internationale betrekkingen en conflict studies van de Universiteit Utrecht, en TivoliVredenburg. In een gemeenschappelijke redactie worden onderwerpen vastgesteld die kennis op een toegankelijke manier buiten de muren van de universiteit brengen.

Het UGlobe Café wordt mede mogelijk gemaakt door het Utrecht Centre for Global Challenges (UGlobe). Het centrum richt zich op mensenrechten, veiligheid, economie en duurzaamheid.

Foto door: Scott Webb via Unsplash