Zaal open
Aanvang
Uitvoerenden

Slagwerk Den Haag
Eduardo Guerrero dans

 

Amir ElSaffar trompet, santoor, zang
Vanesa Aibar flamencodans
Gema Caballeros flamencozang
Pablo Martín Jones percussie
Dena ElSaffar viool, jowza
Lorenzo Bianchi electronics

Locatie
Hertz

Slagwerk Den Haag, Eduardo Guerrero, Amir ElSaffar

Flamenco Biënnale

Geweest

Dit concert is helemaal uitverkocht. Er zijn nog wel tickets verkrijgbaar voor het andere programmaonderdeel van de Flamenco Biënnale: José Quevedo's Bolita Big BandEr zijn bij dit concert enkel zitplaatsen beschikbaar. Er is vrije plaatskeuze.

De Flamenco Biënnale komt ook dit jaar weer naar Utrecht. In TivoliVredenburg presenteert het festival een tweedaags veelzijdig programma. Bekijk het programma op zaterdag hier.

Slagwerk Den Haag & Eduardo Guerrero
Roffelende voeten, klappende handen, knippende vingers, klepperende castagnetten, haarscherp getimede ‘olé’s: geen kunstvorm zo percussief als flamenco. Het gerenommeerde Slagwerk Den Haag en de fenomenale danser (en ritmebox) Eduardo Guerrero dagen elkaar met veel plezier en slagkracht uit in een spannende percussieve ‘battle’. Tijdens deze ‘battle’ ratelt de stuwende, rijke flamencoritmiek in alle toonaarden. Een simpele tafel wordt omgetoverd tot slagwerkinstrument, een cajón (handtrommel) krijgt een elektronische upgrade en live castagnettes ‘castañuelas’ nemen het op tegen een geautomatiseerd castagnettenorkest! Mens versus machine, emotie versus ritmiek.

Amir ElSaffar Ensemble
De Amerikaans-Iraakse muzikant Amir ElSaffar mengt met grote souplesse de mystiek van de Irakese klassieke maqam-traditie met flamenco en hedendaagse jazz. Eerder trad hij al op met jazzcoryfeeën als Cecil Taylor, Vijay Iyer, Mark Dresser en Marc Ribot. Met een nieuwe aanstormende flamencovoorhoede als zangeres Gema Caballero, danseres Vanesa Aibar en percussionist Pablo Martín Jones, brengt trompettist Amir ElSaffar de flamencotraditie via haar melodische en sierlijke arabesken anno 2018 terug naar de bron van de oude Arabische maqams. Met dit voor deze nieuwe festivalcreatie speciaal samengestelde ensemble laat hij Oost en West in een prachtige hedendaagse klankwereld samenkomen.

Op de hoogte blijven van al het jazzaanbod in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de jazznieuwsbrief!