vrijdag 18 december 2020

Sjostakovitsj Pianokwintet

Wordt verplaatst

Verplaatst
uitvoerenden

Ensemble De Formule
Laura Lunansky, Coraline Groen viool
Michiel Wittink altviool
Rogier Tamminga cello
Rik Kuppen piano
Kenza Koutchoukali regie
Vera Selhorst vormgeving en kostuums

programma

Aanvang 18.30 uur
Zaal open 17.30 uur
Verwachte eindtijd 19.30 uur

Aanvang 21.00 uur
Zaal open 20.00 uur
Verwachte eindtijd 22.00 uur

Sjostakovitsj Pianokwintet

locatie
vrijdag 18 december 2020

Sjostakovitsj Pianokwintet

Wordt verplaatst

Verplaatst

Vanwege de coronamaatregelen kan dit concert niet doorgaan op de manier zoals het oorspronkelijk bedacht is. Wij werken er samen met de boeker en musici hard aan om zo snel mogelijk duidelijkheid te verschaffen. Als dit concert wordt verplaatst naar een nieuwe datum of definitief wordt afgelast, dan worden ticketkopers daar zo snel mogelijk over geïnformeerd via e-mail. Dit kan echter enige tijd duren. Je begrijpt vast dat corona een grote impact heeft op onze organisatie. We vragen je daarom je mail en onze website goed in de gaten te houden, en niet per e-mail of telefoon om meer informatie te vragen. Actuele informatie over afgelastingen en verplaatsingen door corona vind je hier. 

Wil je sowieso een ticket kopen voor dit concert, voor een nu nog onbekende datum in de toekomst, dan kan dat hier.

Dat Sjostakovitsj meer dan eens overhoop lag met het Sovjetregime, is bekend. Toch ontving hij in 1941 de Stalin-prijs voor zijn razend populaire Pianokwintet. Het moet voor hem een dubieuze eer zijn geweest. De vraag is: hoe kwam het dat dit stuk zo in de smaak viel van de machthebbers, terwijl zijn andere werk volgens hen niet door de beugel kon. In de theatrale voorstelling Gevangen in de Formule gaan de musici in samenwerking met regisseur Kenza Koutchoukali op zoek naar het verborgen drama in de muziek. Zij speuren naar dubbele bodems en vragen zich of hoe vrij wij werkelijk zijn om ons eigen verhaal te vertellen. Of zijn we marionetten, bestuurd door een grillige macht?

Deze productie is in 2019 tot stand gekomen in opdracht van Nationale Jeugdorkesten Nederland en in première gegaan tijdens de NJO Muziekzomer Gelderland 2019.