vrijdag 18 december 2020

Sjostakovitsj Pianokwintet

verplaatst naar 1 november 2021

Verplaatst
uitvoerenden

Ensemble De Formule
Laura Lunansky, Coraline Groen viool
Michiel Wittink altviool
Rogier Tamminga cello
Rik Kuppen piano
Kenza Koutchoukali regie
Vera Selhorst vormgeving en kostuums

programma

Aanvang 18.30 uur
Zaal open 17.30 uur
Verwachte eindtijd 19.30 uur

Aanvang 21.00 uur
Zaal open 20.00 uur
Verwachte eindtijd 22.00 uur

Sjostakovitsj Pianokwintet

locatie
vrijdag 18 december 2020

Sjostakovitsj Pianokwintet

verplaatst naar 1 november 2021

Verplaatst

Dit concert is vanwege de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) verplaatst van 18 december 2021 naar maandag 1 november 2021. Actuele informatie over afgelastingen en verplaatsingen door corona vind je hier. Reeds gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe datum. Er is een e-mail met meer informatie gestuurd naar de ticketkopers. Je begrijpt vast dat deze situatie een grote impact heeft op onze organisatie. We vragen ticketkopers daarom om hun mail goed in de gaten te houden.

Dat Sjostakovitsj meer dan eens overhoop lag met het Sovjetregime, is bekend. Toch ontving hij in 1941 de Stalin-prijs voor zijn razend populaire Pianokwintet. Het moet voor hem een dubieuze eer zijn geweest. De vraag is: hoe kwam het dat dit stuk zo in de smaak viel van de machthebbers, terwijl zijn andere werk volgens hen niet door de beugel kon. In de theatrale voorstelling Gevangen in de Formule gaan de musici in samenwerking met regisseur Kenza Koutchoukali op zoek naar het verborgen drama in de muziek. Zij speuren naar dubbele bodems en vragen zich of hoe vrij wij werkelijk zijn om ons eigen verhaal te vertellen. Of zijn we marionetten, bestuurd door een grillige macht?

Deze productie is in 2019 tot stand gekomen in opdracht van Nationale Jeugdorkesten Nederland en in première gegaan tijdens de NJO Muziekzomer Gelderland 2019.