maandag 1 november 2021

Sjostakovitsj Pianokwintet

Coronatoegangsbewijs nodig | Ensemble de Formule

Ongeplaceerd
€ 28,-
€ 22,40

Deze prijzen zijn inclusief servicekosten, garderobe en pauzedrankje.

uitvoerenden

Ensemble De Formule:
Laura Lunansky
Coraline Groen
viool
Michiel Wittink altviool
Rogier Tamminga cello
Rik Kuppen piano
Kenza Koutchoukali regie
Vera Selhorst vormgeving

programma

Aanvang 20:00
Zaal open 19:00

Dmitri Sjostakovitsj Pianokwintet

locatie
maandag 1 november 2021

Sjostakovitsj Pianokwintet

Coronatoegangsbewijs nodig | Ensemble de Formule

Om dit programma te bezoeken heb je naast een toegangsticket ook een coronatoegangsbewijs (een vaccinatie-, test- of herstelbewijs) nodig, omdat hier geen 1,5 meter afstand gehouden wordt. Het coronatoegangsbewijs kan getoond worden via de CoronaCheck-app of op papier. Heb je daarover vragen, kijk dan even op deze pagina.

Dat Sjostakovitsj meer dan eens overhoop lag met het Sovjetregime, is bekend. Toch ontving hij in 1941 de Stalin-prijs voor zijn razend populaire Pianokwintet. Het moet voor hem een dubieuze eer zijn geweest. De vraag is: hoe kwam het dat dit stuk zo in de smaak viel van de machthebbers, terwijl zijn andere werk volgens hen niet door de beugel kon. In de theatrale voorstelling ‘Gevangen in de Formule’ gaan de musici in samenwerking met regisseur Kenza Koutchoukali op zoek naar het verborgen drama in de muziek. Zij speuren naar dubbele bodems en vragen zich af hoe vrij wij werkelijk zijn om ons eigen verhaal te vertellen. Of zijn we marionetten, bestuurd door een grillige macht? 

Deze productie is in 2019 tot stand gekomen in opdracht van Nationale Jeugdorkesten Nederland en is in première gegaan tijdens de NJO Muziekzomer Gelderland 2019.