zondag 29 maart 2020

Sibelius 2 uitgelegd

afgelast
19:30
zaal open
20:15
aanvang
uitvoerenden

Het Gelders Orkest
Jules van Hessen dirigent & gastheer

programma

Sibelius Symfonie nr. 2

locatie
zondag 29 maart 2020

Sibelius 2 uitgelegd

afgelast

Dit concert is afgelast naar aanleiding van de maatregelen die het RIVM adviseert. Zo hopen ook wij de verdere verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan. We gaan voor zoveel mogelijk evenementen in maart op zoek naar een alternatieve datum. Gezien de omvang van ons programma kan het een aantal weken duren voordat er meer informatie is over dit concert. Als dit concert kan worden verplaatst, worden ticketkopers daar zo snel mogelijk over geïnformeerd. Je vindt actuele algemene informatie hier.

Maestro Jules is je gids in de wereld van de klassieke muziek. Hij duikt op tussen de orkestleden en ontrafelt het verhaal achter de symfonie. Voor de pauze de uitleg, na de pauze het hele werk in al zijn glorie.

De muziek van componist Jean Sibelius staat voor veel mensen symbool voor Finland. Hoewel Sibelius zijn Tweede symfonie begon te schrijven op vakantie in Italië, geïnspireerd door de mooie omgeving, hoorden de Finnen in zijn symfonie iets heel anders: een onafhankelijkheidsverklaring. Een geluid tegen de Russische onderdrukking die destijds in Finland heerste.

Maestro Jules doet uit de doeken wat we horen: de uitgestrekte Finse wouden, de zonovergoten Italiaanse bergen of toch een politiek statement? Kom zelf luisteren en laat je meevoeren door het verhaal achter de bekende Tweede Symfonie

Op de hoogte blijven van al het aanbod klassieke muziek in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de nieuwsbrief klassiek!

Zie ook