Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
zaterdag 31 maart 2018

Shishani Vranckx & Neco Novellas

De Uitdaging o.l.v. Thijs Borsten

geweest
zaal open
19:30
aanvang
20:30

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Shishani Vranckx zang en gitaar
Neco Novellas zang en gitaar
Thijs Borsten piano/presentatie
Xander Buvelot bas
Arno van Nieuwenhuize drums

programma

De Uitdaging

locatie
Tania Kross over haar Uitdaging
Het is een feestje voor ons, de muzikanten, waar jullie als publiek ook bij mogen zijn. De Uitdaging is voedsel voor onze ziel.
zaterdag 31 maart 2018

Shishani Vranckx & Neco Novellas

De Uitdaging o.l.v. Thijs Borsten

geweest

De Uitdaging is al jaren een begrip bij publiek en artiesten. Grote namen als Tania Kross, Mathilde Santing en Lilian Viera, Mola Sylla, izaline Calister en Giovanca stapten in de muzikale boksring en genoten van de spetterende muzikale confrontaties.

In deze speciaal voor TivoliVredenburg gecreëerde uitdaging ontmoeten twee giganten uit de Afrikaanse scene elkaar: stemkunstenaar Neco Novellas en de Namibische Schishani Vranckx.

Shishani Vranckx is de koningin van de Namibische muziekscene; haar naam betekent niet voor niets ‘kroon’ in het Oshiwambo, een van de lokale talen. Shishani is een talentvolle singer-songwriter, geliefd om haar zwoele en krachtige stem. Ze groeide op in Nederland maar haar stijl is sterk beïnvloed door de Afro-Amerikaanse en Afrikaanse muzikale tradities.

De uit Mozambique afkomstige Neco Novellas studeerde in Portugal klassiek gitaar en zang. Inmiddels woont hij geruime tijd in Nederland waar hij zich gespecialiseerd heeft in het zingen en spelen van Afrikaanse muziek met een Braziliaanse twist. Neco is een ware stemkunstenaar en staat in binnen- en buitenland bekend als de Bobby McFerrin van Afrika.

Thijs Borsten verzamelt bijzondere artiesten met unieke stemmen. Hij verenigt in de uitdaging verschillende muzikale werelden. Begeleid door Thijs en zijn band maken zangers met een verschillende muzikale achtergrond elkaars repertoire eigen in een muzikaal duel met alleen maar winnaars.

Zie ook

zo 12 apr 2020

Joost Patocka - Jazz for the Millions

Sunday Afternoon Jazz

wo 4 dec 2019

Christmas with Kurt Elling Quintet

The Beautiful Day

zo 20 okt 2019

Het Collectief

Portulan-Cyclus