Bekijk het klassieke seizoen

Dutch Classical Talent
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Debussy delen uit 12 Etudes
Skrjabin Sonate nr. 8
Ives Pianosonate nr. 2
Rick van Veldhuizen Lantaarns_(Lointaines), voor piano en microtonale piano

Uitvoerenden

Shane van Neerden piano
Frouke ten Velden videokunst
Jos van Kan regie

Locatie
Hertz
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Shane van Neerden

Dutch Classical Talent

Geweest

Shane van Neerden | donderdag 8 februari 2024 | Hertz

Lantaarns
Een verfijnd, toegankelijk en gevarieerd theatraal concert, waar een nieuw werk van Rick van Veldhuizen het hart van het programma vormt. Het stuk, een compositieopdracht van Shane van Neerden, is geschreven voor twee piano’s: een traditionele concertvleugel en een buffetpiano in een helemaal nieuw ontwikkelde, reine stemming. Beeld- en tekstprojecties en gesproken tekst leiden de luisteraar als een lantaarn door muziek van Van Veldhuizen, Debussy, Skrjabin en Ives.

Shane van Neerden
‘Een romanticus en poëet pur sang! Met zijn waanzinnige techniek, voortreffelijke timing en verteldrift houdt hij de aandacht van het publiek gevangen. Hij is niet bang om risico’s te nemen!’, zo kwalificeerde de jury van Dutch Classical Talent de Amerikaans-Nederlandse pianist Shane van Neerden. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft de Amerikaans-Nederlandse pianist al een behoorlijke carrière achter de rug. Zo werkte hij vorig seizoen mee aan het veelgeprezen project Toonzetters.

Rick van Veldhuizen
Rick van Veldhuizen was een van de jonge componisten wiens werk vorig seizoen bij Toonzetters in de schijnwerpers stond. Zijn energieke stukken vallen op door de brutale mix van invloeden uit pop- en dancemuziek gecombineerd met klassieke gebaren en elektronische muziek. Vooral in de wisselwerking met andere kunstvormen is Van Veldhuizen helemaal in zijn element.

Programmatoelichting
Verrijk je concertervaring met achtergrondinformatie, lees op deze pagina de digitale programmatoelichting voor dit concert.

Zie ook

Finale Dutch Classical Talent

Dutch Classical Talent