woensdag 18 november 2020

Shai Maestro

De Israëlische pianist Shai Maestro presenteert een nieuw ECM album

Bekijk ons wereldprogramma
19:00
zaal open
20:15
aanvang
uitvoerenden

Shai Maestro piano
Philip Dizack trompet
Jorge Roeder bas
Ofri Nehemya drums

locatie
All About Jazz
Hearing Shai Maestro is like awakening to a new world
woensdag 18 november 2020

Shai Maestro

De Israëlische pianist Shai Maestro presenteert een nieuw ECM album

Er zijn bij dit concert alleen zitplaatsen. Er is vrije stoelkeuze.

De Israëlische pianist Shai Maestro is een van de recentere toevoegingen aan het ECM roster. Voorafgaand hieraan maakte Maestro een lange muzikale reis, onder meer als vaste pianist in het trio van bassist Avishai Cohen, in Mark Guiliana’s Jazz Quartet en met optredens samen met de toplaag van de internationale jazz als Chick Corea, Tigran Hamasyan en Diana Krall.

Shai Maestro’s muzikale carrière kreeg een kickstart toen hij door bassist Avishai Cohen werd uitgenodigd in zijn vaste trio met drummer Mark Guiliana. Met het trio nam hij vier albums op waarvan twee op Blue Note Records; Gently Disturbed (2008), Sensitive Hours (2008), Aurora (2009), and Seven Seas (2011). Met al deze ervaring op zak formeerde Maestro in 2010 zijn eigen trio met bassist Jorge Roeder (ook de vaste bassist van Julian Lage) en landgenoot Ofri Nehemya op drums. Met zijn trio sloeg Shai Maestro een nieuwe muzikale weg in. Meer dan ooit hechtte hij waarde aan muzikale durf, de tijd nemen en de muziek organisch laten ontvouwen.

Na drie trio-albums werd hij opgenomen in het roster van ECM Records en bracht hij het meesterwerk The Dream Thief uit, die hij tijdens Transition 2019 presenteerde. JazzNu schreef: “Israëlische pianist Shai Maestro zorgde voor een van de hoogtepunten van Transition. Maestro laat zijn noten als woeste branding op de kust beuken. Als spetters water dalen deze dan neer op de luisteraar, steeds heviger. Razendsnel volgen de noten elkaar op, alle helder gespatieerd, nooit over de top.” Binnenkort verschijnt zijn vijfde album op het prestigieuze label, die hij vanavond presenteert met zijn vaste trio en trompettist Philip Dizack.

Zie ook

do 1 okt 2020

Bill Frisell Trio

Een van de meest toonaangevende gitaristen uit Amerika

vr 30 okt 2020

Julian Lage Group

Een van de lichtvoetigste virtuozen, met een onverklaarbaar goede techniek

vr 3 apr 2020

Transition Festival 2020 (3 & 4 april)

Tweedaags jazzfestival