Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Mahler Pianokwartet
Elgar Pianokwintet
Schumann Pianokwintet

Uitvoerenden

Severin von Eckardstein piano
Franziska Hölscher viool
Alexander Sitkovetsky viool
Isabelle van Keulen altviool
Quirine Viersen cello

Locatie
Hertz

Schumann kwintet door Severin von Eckardstein & friends

met o.a. Isabelle van Keulen en Quirine Viersen

Geweest

De vijf musici rondom Severin von Eckardstein, waaronder Isabelle van Keulen, zijn de fine fleur van muziek in kleine bezetting. Charismatische persoonlijkheden die elkaar vinden in hun liefde voor Schumanns pianokwintet, dat in 1842 zo veel indruk maakte dat het de geboorte van een nieuw genre markeerde. Alle componisten waren nadien schatplichtig aan Robert Schumann, ook Edward Elgar, die in zijn enige pianokwintet ver weg blijft van de pomp-and-circumstance-componist waarvoor velen hem houden.

Severin von Eckardstein, pianist met diepe, Europese wortels
Wie zou niet willen samenspelen met misschien wel de beste pianist in kleine bezetting in Europa? Iemand die hoorbaar meer affiniteit heeft met componisten uit het Avondland dan met druktemakers uit Disneyland. Alsof hij geheime, rechtstreekse lijntjes heeft met Duitse, Franse of Midden-Europese componisten uit de Romantiek. Pianisten uit de hele wereld staan in de rij om mastercursussen bij hem te volgen. Samenspelen met hem is een feest. Als er dan ook nog een klik is met andere topmusici in kleine bezetting, dan kan iedereen zich meer dan gelukkig prijzen.

Lees hier de uitgebreide programmatoelichting bij dit concert, geschreven door Stephen Westra.

Korting vanaf vier concerten
Bij dit concert kun je 15% korting ontvangen door voor vier of meer klassieke concerten tegelijk kaarten aan te schaffen. Kijk hier hoe het werkt.