Verwacht einde
Aanvang
Programma

Schumann Ouverture, Scherzo en Finale, op.52
Diepenbrock Suite Elektra
Brahms Vioolconcert

Uitvoerenden

Radio Filharmonisch Orkest
Christian Macelaru dirigent
Sergey Khachatryan viool

Locatie
Grote Zaal
Attend
Facebook-event

Livestream: Sergey Khachatryan speelt Brahms

Gratis - AVROTROS Vrijdagconcert

Geweest

Naar aanleiding van de coronamaatregelen vindt dit concert zonder publiek plaats. Dit concert is op vrijdag 16 april vanaf 20.15 uur wel te beluisteren op NPO Radio 4 en live te volgen via www.nporadio4.nl/live

In Brahms Vioolconcert heeft het orkest geen traditionele ondersteunende rol, maar is gelijkwaardig aan de solist en fungeert soms zelfs als opponent. De muziek van Brahms is als ‘zachte klei die tijdens de uitvoering gekneed moet worden’, aldus Yehudi Menuhin. In Brahms’ eigen tijd wisten collega’s niet wat ze ermee aan moesten en leverden vernietigende kritiek. Een werk voor zwaargewichten dus. Zoals Grammy-winnaar Cristian Macelaru; binnen de wereld van de omroeporkesten een veelgevraagde, grote naam. Sergey Khachatryan werkte in afgelopen seizoenen al eens succesvol samen met het Radio Filharmonisch Orkest, maar ook met onder meer het Mariisnky-orkest o.l.v. Valery Gergjev.

Lees hier de toelichting bij het concert, geschreven door Michiel Cleij.

Podcast met concertmeester Joris van Rijn en eerste hoornist Annelies van Nuffelen.
Het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor vieren dit seizoen hun 75-jarig bestaan. Helaas al maanden in lege zalen. Hoe is dat, om zonder publiek te spelen? Wat betekent het om op een uitgerekt podium met overal anderhalve meter tussenruimte te spelen? En hoe bouw je in deze afstandelijke tijden een band op met een nieuwe chef-dirigent die haar eerste jaren bij het RFO ongetwijfeld anders had voorgesteld. Daarover vertellen concertmeester Joris van Rijn en Annelies van Nuffelen, eerste hoornist bij het RFO. Dan hoor je ook waarom Britse en Belgische concertmeesters wel een apart applaus krijgen bij opkomst en Nederlandse concertmeesters niet. Serieuze en gelukkig ook anekdotische ervaringen wisselen elkaar af in deze podcast die een kijkje achter de schermen biedt bij het Radio Filharmonisch Orkest.

De geluidsfragmenten zijn te horen via NPO Radio 4 AVROTROS Vrijdagconcert
Bruckner: Zesde Symfonie
Theo Verbey: Fractal Variations
Sibelius Derde Symfonie
Adams Shaker Loops
Strauss Concert voor hoorn en orkest nr. 1
Strauss Eine Alpensinfonie