Zaal open
Aanvang
Support act
Geen
Locatie
Grote Zaal
Attend
Facebook-event

Selda Bağcan

Legendarische Turkse protestzangeres

Geweest

Selda Bağcan | zondag 12 maart 2023 | Grote Zaal

De Turkse zangeres Selda Bağcan wordt in Times magazine genoemd in "Legendary and Historical Female Singers Living in World Music" en in Rolling Stones magazine in "100 Best Female Vocals of 100 Years". En de legendarische Selda heeft nog altijd een imposante stem, haar protestsongs zijn relevanter dan ooit. Voor de fans een van de zeldzame gelegenheden om Selda live te zien, voor wie haar nog niet kent is dit de kans op een ontdekking van wereldformaat.

Het is inmiddels meer dan vijftig jaar geleden dat de studentenopstanden van mei 1968 zich vanuit Parijs over heel Europa verspreidden. In Turkije was Selda Bağcan een van de belangrijkste muzikale stemmen van de protestbeweging. Van meet af aan was ze een van de meest politiek uitgesproken singer-songwriters van Turkije. Ze werd de Bob Dylan van Turkije genoemd en er kwamen vergelijkingen met Joan Baez en Joni Mitchell. In latere jaren experimenteerde ze steeds meer met rock & roll, elektronisch geluid en psychedelica, hoewel haar stijl altijd sterk geworteld bleef in de roots traditie. Recent werd haar muziek gesampled door allerlei internationale artiesten als 2manydjs, Mos Def, Oh No en Dr. Dre.

Haar sociaal-politiek geëngageerde teksten, de psychedelische interpretatie van Turkse folkmuziek en de emotionele voordracht maken haar optredens tot een indrukwekkende ervaring. Ze verkocht miljoenen singles en albums maar belandde ook herhaaldelijk in de gevangenis door haar politiek activisme. Selda Bağcan heeft inmiddels vele internationale bewonderaars en inspireerde artiesten als St. Vincent, tUnE-yArDs en Antony Hegarty.

Dit concert wordt georganiseerd door Çuval Dergisi.

Er zijn bij dit concert alleen vaste zitplaatsen.