maandag 28 september 2020

Science Café Utrecht | Het weer

Talkshow met échte experts

Talks, festivals, colleges en meer

Ons kennis & debatprogramma

19:45
zaal open
20:30
aanvang
22:00
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

locatie
maandag 28 september 2020

Science Café Utrecht | Het weer

Talkshow met échte experts

Volg dit programma live via de website van Studium Generale.

Weet jij wat heiligenschijn is? Of een jakobsladder? Voor kenners van het weer zijn het bekende fenomenen. Met een beetje geluk kan jij ze ook zien. Zeker in oktober, want dat is dé weermaand bij uitstek. Tijdens de Weerchallenge roepen we je op om naar buiten te gaan, naar boven te kijken en foto’s van je waarnemingen te delen. Doe je mee? Weerman en klimaatwetenschapper dr. Peter Kuipers Munneke (UU) legt in een aantal vlogs uit hoe herfstige weersfenomenen ontstaan. We trappen de challenge af met een gesprek over het weer tijdens het Science Café Utrecht met naast Kuipers Munneke KNMI-directeur Gerard van der Steenhoven en dr. Claudia Wieners (UU).  Bekijk ook www.weerchallenge.nl.

Science Café Utrecht is een serie van Studium Generale, het podium voor kennis & reflectie van deUniversiteit Utrecht. De toegang is gratis; wel vragen we je een gratis kaartje te reserveren. Reservering gaat 21 dagen voor tijd open op 07-09-2020.

Foto door NOAA via Unsplash.

Jouw bezoek aan TivoliVredenburg
Dit programma is coronaproof georganiseerd. Bij al onze evenementen volgen we volledig de actuele richtlijnen en adviezen van de overheid en het RIVM. We ontvangen je graag! Maar: alles is anders in coronatijd. Zo ook je bezoek aan ons. Je kunt nu alleen bij ons langskomen als je geen coronagerelateerde klachten hebt, en alleen met een vooraf aangeschaft geldig ticket. Bereid je bezoek goed voor en lees hier wat je kunt verwachtenBekijk hier de ervaringen van bezoekers van ons coronaproof programma.