Talks, festivals, colleges en meer

Ons kennis & debatprogramma
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Hertz
Attend
Facebook-event

Science Café Utrecht | Het weer

Talkshow met échte experts

Geweest

Volg dit programma live via de website van Studium Generale.

Niets is zo veranderlijk als het weer. En toch weten meteorologen steeds beter te voorspellen wat ons te wachten staat. Niet onbelangrijk in een tijd waarin klimaatverandering tot extreme hitte en hevige hoosbuien leidt. Tijdens het Science Café zetten we het weer in het zonnetje. Weerman en klimaatwetenschapper dr. Peter Kuipers Munneke (UU) vertelt over de mooiste weersfenomenen in de herfst, directeur van het KNMI prof. Gerard van Steenhoven legt uit hoe we onze weersvoorspellingen nóg beter kunnen maken, en klimaatonderzoeker dr. Claudia Wieners (UU) praat ons bij over de laatste ontwikkelingen op het gebied van geo-engineering. Kunnen we met technologische ingrepen de wereldwijde temperatuurstijging tegenhouden?

Dit Science Café is de aftrap van de Weerchallenge. Weet jij wat heiligenschijn is? Of een jakobsladder? Voor kenners van het weer zijn het bekende fenomenen. Met een beetje geluk kan jij ze ook zien. Zeker in oktober, want dat is dé weermaand bij uitstek. Tijdens de Weerchallenge roepen we je op om naar buiten te gaan, naar boven te kijken en foto’s van wat je ziet te delen. Doe je mee? Weerman en klimaatwetenschapper dr. Peter Kuipers Munneke (UU) legt in een aantal vlogs uit hoe herfstige weersfenomenen ontstaan.

Foto door NOAA via Unsplash.

Jouw bezoek aan TivoliVredenburg
Dit programma is coronaproof georganiseerd. Bij al onze evenementen volgen we volledig de actuele richtlijnen en adviezen van de overheid en het RIVM. We ontvangen je graag! Maar: alles is anders in coronatijd. Zo ook je bezoek aan ons. Je kunt nu alleen bij ons langskomen als je geen coronagerelateerde klachten hebt, en alleen met een vooraf aangeschaft geldig ticket. Bereid je bezoek goed voor en lees hier wat je kunt verwachtenBekijk hier de ervaringen van bezoekers van ons coronaproof programma.