Zaal open
Aanvang
Programma

Schumann Overture Manfred
Schumann Pianoconcert; Symfonie nr. 3 ‘Rheinische’

Uitvoerenden

Orkest van de Achttiende Eeuw

Gustavo Gimeno dirigent

Alexander Melnikov piano

Locatie
Grote Zaal
Attend
Facebook-event

Schumann Pianoconcert

afgelast

Dit concert is afgelast naar aanleiding van de maatregelen die het RIVM adviseert. Zo hopen ook wij de verdere verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan. We gaan voor zoveel mogelijk evenementen in maart op zoek naar een alternatieve datum. Gezien de omvang van ons programma kan het een aantal weken duren voordat er meer informatie is over dit concert. Als dit concert kan worden verplaatst, worden ticketkopers daar zo snel mogelijk over geïnformeerd. Je vindt actuele algemene informatie hier.

De stijlgetrouwe uitvoeringen van componisten als Mozart, Haydn en Beethoven door Frans Brüggen en het Orkest van de Achttiende Eeuw maakten altijd al veel indruk op Gustavo Gimeno. De oud-slagwerker van het Koninklijk Concertgebouworkest is intussen uitgegroeid tot een internationale topdirigent. Orkest en gastdirigent begonnen eerder dit seizoen aan een Schumann-project, dat nu een vervolg krijgt met Schumanns Pianoconcert en zijn meest geliefde symfonie, de ‘Rheinische’. Solist is Alexander Melnikov, die net als Gimeno verliefd werd op de klank van het orkest – en op de historische piano.

Lees hier de programmatoelichting, geschreven door Thiemo Wind

Op de hoogte blijven van al het aanbod klassieke muziek in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de nieuwsbrief klassiek!