vrijdag 20 november 2020

Schubert en Bannink door Thomas Oliemans

Klassiek in de Cloud

geweest
20:30
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Thomas Oliemans bariton, piano

programma

Liederen van Franz Schubert en Harry Bannink

locatie
vrijdag 20 november 2020

Schubert en Bannink door Thomas Oliemans

Klassiek in de Cloud

geweest

Dit concert gaat door onder de huidige coronamaatregelen.

Dit concert is ook gratis te volgen via een livestream. Bekijk de livestream via Studio TivoliVredenburg of via Facebook.

Bariton Thomas Oliemans treedt op in de grote operahuizen, maar zingt ook Franse chansons. Vanavond combineert hij liederen van Schubert met liedjes van Harry Bannink, terwijl hij zichzelf begeleidt achter de vleugel. Met dit bijzondere programma treedt hij in zekere zin in de voetsporen van Schubert die een verdienstelijk zanger was en zijn liederen voorzong achter de piano. Voor Oliemans doet Bannink beslist niet voor hem onder. Hij kende de componist persoonijk, die verantwoordelijk was voor Duiffies en vele andere liedjes in Annie M.G. Schmidt-musicals en jeugdprogramma’s als Sesamstraat en Het Klokhuis. De bariton toont zich een begenadigd vertolker en innemende clubhost die makkelijk schakelt tussen ‘licht’ en ‘klassiek’.

Opmaat
In de podcast Opmaat blikken we vooruit naar het concert. Luister hier naar het verhaal van Thomas Oliemans, over zijn liefde voor Franz Schubert en Harry Bannink, het verschil tussen Liederen en liedjes en zingend spelen achter de piano dan wel spelend zingen boven het klavier.

 

We spraken Thomas Oliemans over dit bijzondere concert. ‘Dit concert is voor mij: terug naar de bron.’ Lees het hele interview. 

Veilig en ontspannen naar TivoliVredenburg
Geen coronagerelateerde klachten? We ontvangen je graag! Bij al onze evenementen volgen we natuurlijk de actuele richtlijnen, en ons eigen protocol. Bij binnenkomst (met een geldig ticket) zullen wij vragen naar jouw gezondheid en die van je huisgenoten. Je kunt deze gezondheidscheck op de dag van je bezoek ook alvast online doen en bij binnenkomst je groene scherm tonen. Bereid je bezoek goed voor en lees  hier wat je kunt verwachten.