maandag 14 oktober 2019

Schoolconcert De Grote Pinguïn en Bananenshow | 12.30

Groep 4/5/6

geweest
12:30
aanvang
uitvoerenden

Ardemus Saxofoon Kwartet muziek en spel
Margrith Vrenegoor regie, tekst
Emile Zeldenrust beeld
Teus van der Stelt lichtontwerp
Judith de Zwart kostuums
Har Smeets voice-over

locatie
maandag 14 oktober 2019

Schoolconcert De Grote Pinguïn en Bananenshow | 12.30

Groep 4/5/6

geweest

Reis mee met het Ardemus Saxofoonkwartet

Ergens op de Zuidpool leven de laatste vier pinguïns van Katona. Ongelofelijk maar waar: ze eten alleen maar bananen. Als de enige bananenboom op de Zuidpool het loodje legt, gaan de pinguïns op reis, op zoek naar een plek waar bananen in overvloed zijn. Ze hebben ontdekt dat die plek bestaat: de bananenstal van Ome Jaap op de Albert Cuypmarkt in Amsterdam. Na een lange en avontuurlijke reis komen ze aan bij Ome Jaaps marktkraam. Maar wat moet Ome Jaap met vier pinguïns? Een grappig en ontroerend verhaal, gespeeld door de vier vrolijk blazende saxofonisten van het Ardemus Kwartet. En het sluit mooi aan bij de Kinderboekenweek met als thema “Reis mee!”.

Deze productie is in 2018 tot stand gekomen in opdracht van het Nationaal Jeugd Orkest en in première gegaan tijdens de NJO Muziekzomer Gelderland.

Deze voorstelling boeken? Dit kan via Cultuur & School Utrecht. Dit is het coördinatiepunt dat scholen begeleidt en ondersteunt bij het grootschalige ‘buiten de school’ georganiseerde cultuuraanbod voor het primair onderwijs in de stad Utrecht. Klik hier om je klas direct in te schrijven. Scholen buiten de stad Utrecht kunnen zich aanmelden bij [email protected]

Zie ook

ma 18 mei 2020

Schoolconcert De Dromenblazers | 12.30

Groep 3/4

ma 2 mrt 2020

Schoolconcert Sticks | 12.30

Groep 1/2/3

ma 22 jun 2020

Schoolconcert Waar is mijn trommel? | 12.30

Groep 3/4