Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

aanvang schoolconcert 1 10 uur
aanvang schoolconcert 2 12.15 uur (VOL)
duur 75 minuten

disciplines
muziek, theater
thema’s beroepen/uitvindingen, emoties/gevoel, fantasie/verbeelding, feesten/vieringen, muziek, sprookjes/mythen, verliefdheid 
kerndoelen 54, 55, 56 

Uitvoerenden

Het Balletorkest
Keja Klaasje Kwestro
Bart Rijnink, Rop Verheijen en Ilija Surla spel
Geert Lageveen regie
Jan Pieter Koch en Joris Nassenstein concept en samenstelling muziek
Leopold Witte tekst
Sander Teepen muzikale leiding

Locatie
Grote Zaal

Schoolconcert: Belle en het Beest (groep 5, 6, 7)

Muziektheatervoorstelling met het Balletorkest, gebaseerd op het beroemde sprookje

Geweest

Belle en het beest. Wie smelt er niet bij dit sprookje waarin de lelijkste van allemaal aan het langste eind trekt en een verbond sluit met het mooiste meisje van het dorp. Het Balletorkest brengt een geheel eigen versie van het prachtverhaal gelardeerd met klassieke tophits. De musici zitten nu eens niet in de orkestbak, maar doen naar hartenlust mee met de zangers en acteurs.

Belle is de lieveling van haar vader en krijgt alle aandacht van de jongens uit het dorp. Het maakt haar oudere zussen gek van jaloezie. In het dorp komt een vreemdeling wonen en de wildste verhalen gaan rond. Een indringer, een gevaarlijke gek, een gruwelijk beest. Er ontvouwt zich een adembenemend avontuur, waarin Belle de angst voor het onbekende overwint, een nieuwe wereld ontdekt, belaagd wordt door haar jaloerse roddelende zussen, en uiteindelijk het Beest moet beschermen tegen de volkswoede van het hele dorp.

‘Dit is een voorstelling waar het spelplezier vanaf spat, die alle zintuigen prikkelt, op momenten mierzoet moralistisch is, dan weer poëtisch verstild en vervolgens vrolijk de draak steekt met de consumerende mens, die krampachtig op zoek is naar instantsucces.’Theaterkrant

Lesmateriaal en gratis workshop
Het Balletorkest ontwikkelt aantrekkelijk en toegankelijk lesmateriaal waarmee de eigen docent de leerlingen in 3 lessen kan voorbereiden op het bezoek aan de voorstelling. Daarnaast biedt Het Balletorkest een voorbereidende workshop aan. Deze workshop wordt gegeven door een musicus van Het Balletorkest in de klas en duurt ongeveer 45 minuten. De leerlingen maken hierbij kennis met een van de instrumenten uit het orkest, gaan er zelf mee aan de slag en leren het eindlied uit de voorstelling.

Bekijk de teaser

Deze voorstelling boeken?
Dit kan via Cultuur & School Utrecht. Dit is het coördinatiepunt dat scholen begeleidt en ondersteunt bij het grootschalige ‘buiten de school’ georganiseerde cultuuraanbod voor het primair onderwijs in de stad Utrecht. Klik hier om je klas direct in te schrijven. Scholen buiten de stad Utrecht kunnen zich aanmelden bij [email protected].

Er vinden op maandag 29 januari twee schoolconcerten plaats: om 10 uur en 12.15 uur (VOL).