Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Dmitri Smirnov ….Into the light
Xavier Dubois Foley The Falling Seagull
Rachmaninov Elegie op. 3
David Anderson Seven Double Bass Duets
Calliope Tsoupaki Scorpio
Giovanni Bottesini Variaties op ‘Nel cor più non mi sento’

Uitvoerenden

Sasha Witteveen contrabas
Jorian van Nee piano
Jose David Ospina Gaviria contrabas

Ben je 29 jaar of jonger? Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Locatie
Hertz

Sasha Witteveen

Dutch Classical Talent

Geweest

Sasha Witteveen | Donderdag 8 december 2022 | Hertz

Dutch Classical Talent is als talententraject een begrip in de Nederlandse klassieke muziekwereld. Via audities kiest een vakjury een viertal toptalenten voor de finaleronde, onder wie Sasha Witteveen. De concerten zijn zonder pauze maar na afloop wel met een drankje en meet & greet met deze jonge beloften. Onder de laureaten van Dutch Classical Talent bevinden zich tal van klinkende namen zoals Tania Kross, Lavinia Meijer, Nora Fischer, Van Baerle Trio en het Berlage Saxophone Quartet.

Van de duisternis naar het licht

Sasha Witteveen voert de luisteraar mee vanuit de duisternis naar het licht. Als thema of opbouw voor haar concert citeert ze Martin Luther King: ‘Duisternis kan geen duisternis verdrijven, alleen het licht kan dat.’ Dat bereik je bijvoorbeeld door een dramatische overgang van mineur naar majeur. Ze laat haar contrabas spreken over verlies en troost, gevangenschap en vrijheid, onrecht en eerlijkheid, sarcasme en humor, drama en liefde. Met haar 19 jaar is ze de jongste finalist ooit. De jury: ‘Wat een stoere verschijning achter de contrabas! Haar daadkracht en vastberadenheid is indrukwekkend, ze weet precies wat ze wil. Zonder angst razen haar vingers over de toets en temt ze haar instrument.’

Lees hier de uitgebreide programmatoelichting bij dit concert, geschreven door Frederike Berntsen.

Korting vanaf vier concerten
Bij dit concert kun je 15% korting ontvangen door voor vier of meer klassieke concerten tegelijk kaarten aan te schaffen. Kijk hier hoe het werkt.