Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Album release What is Sarah Neutkens thinking?

Uitvoerenden

Sarah Neutkens piano
Alma Quartet
DJ St. Paul

Ben je 29 jaar of jonger? Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Locatie
Cloud Nine

Sarah Neutkens & Alma Quartet

Album release 'What is Sarah Neutkens thinking'

Geweest

Componeren is een absolute noodzaak voor de Eindhovense componiste, pianiste, auteur, beeldend kunstenaar, model en kunsthistorica Sarah Neutkens (24). In TivoliVredenburg presenteert zij op deze avond samen met het Alma Quartet – bestaande uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest – haar nieuwste album What is Sarah Neutkens thinking?.

Onontkoombaar
'Er zijn gevoelens en gedachten in het leven die je niet onder woorden kan brengen, die komen er bij mij via de muziek uit,' zegt Sarah. De ideeën komen, de muziek dient zich aan in haar hoofd en moet eruit. Onontkoombaar is het, ook al is het vaak lastig. Timen kun je die aandrang namelijk niet. Of je nou onderweg bent, of andere plannen had die dag: eerst moeten de noten op papier en tot dat gebeurd is bestaat er niets anders.

'Voel die uitgebeende, ingetogen klanken. Voel de emotie, het verdriet, voel de chaos, de eenzaamheid en hoop. Misschien vind je het niks, misschien gaat het diep onder je huid zitten, maar wat je er ook bij voelt: dit is precies wat Sarah wilde vertellen. Dit is wat er in haar hoofd zat, in haar hart. Dit is haar verhaal. Niets meer, niets minder.' - Uit de linernotes van journalist Marcel Langedijk.

Met het Alma Quartet
Op haar album en tijdens het concert speelt Sarah zelf haar muziek op piano. Het Alma Quartet speelt het strijkkwartet Bright Edge Deep dat Sarah componeerde. 'Het was een plezier om met Sarah te werken. We kregen alle vrijheid om de muziek die zij op papier heeft gezet tot leven wekken,' zegt Marc Daniel van Biemen, de primarius van het kwartet.