Sandra & Jeroen van Veen: The best of Einaudi - TivoliVredenburg
Naar agenda
zondag 26 november 2017

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Sandra & Jeroen van Veen: The best of Einaudi

19,00

prijzen zijn inclusief servicekosten

uitvoerenden

Sandra & Jeroen van Veen

aanvang
15:00
zaal open
14:30
pianoduoWaveshertz

Voor dit concert zijn vaste zitplaatsen beschikbaar. 
De deuren gaan om 14:30 uur open.

De internationaal vermaarde sterpianisten Sandra en Jeroen van Veen spelen een avondvullend programma met werken van de beroemde Italiaanse componist Ludovico Einaudi. Zijn muziek werd onder meer bekend door zijn soundtracks in de film Intouchables (2011). Zijn minimalistisch aandoende muziek is nauw verwant aan popmuziek en begeeft zich daarmee op een bijzonder gebied.

Inmiddels heeft de muziek van Einaudi al vele harten gestolen en staat zijn muziek hoog in de hitlijsten. Pianoduo Sandra & Jeroen van Veen speelt in de voorstelling The best of Einaudi werken voor een piano, soms aangevuld met een of meer extra keyboards. Ritmische en opzwepende muziek wordt afgewisseld met langzame rustgevende klanken om bij weg te dromen. Sandra en Jeroen namen alle 91 pianowerken van Einaudi op voor Brilliant Classics. Deze cd met de naam Waves stond in 2014 drie maanden in de top 20 van Duitsland en hun dubbelcd staat hoog in de iTunes-hitlijsten. Ze brachten deze muziek ook uit op vinyl. Critici zeggen dat het geen klassieke muziek is, maar wat is het dan wel? Oordeel zelf en kom naar  The best of Einaudi.

Sandra van Veen heeft naast haar concertleven en vele cd-opnames een drukbezochte lespraktijk, waarin zij gespecialiseerd lesgeeft aan onder anderen zeer jonge kinderen, hoogbegaafde kinderen en kinderen met autisme.

Jeroen van Veen heeft meer dan honderd cds opgenomen in binnen- en buitenland, in onder meer de Abbey Road Studio te Londen. Deze sterpianist heeft niet alleen alle pianowerken van Simeon ten Holt op de plaat gezet, ook nam hij alles op van Philip Glass, Yiruma en Arvo Part.

Wil je op de hoogte blijven van ons neoklassieke programma, schrijf je dan hier in voor de mailing die we een paar keer per jaar versturen.

Wellicht vind je ook interessant

vr 30 mrt 2018

Blackout: Camo & Krooked (dj set)

zo 22 apr 2018

Fenne Lily

za 3 mrt 2018

Kriss Kross Amsterdam

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord