Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Beethoven Strijkkwartet op. 18/4
Ravel Strijkkwartet

Uitvoerenden

Joris van Rijn viool
Emi Ohi Resnick viool
Gijs Kramers altviool
Michael Müller cello

Ben je 29 jaar of jonger? Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Locatie
Hertz

Ruysdael Kwartet

Beethoven & Ravel

Geweest

Het Ruysdael Kwartet presenteert het beste van wat Duitsland en Frankrijk aan strijkkwartetten heeft opgeleverd. Beethovens Strijkkwartet opus 18 nr. 4 werd het populairste kwartet uit een serie van zes strijkkwartetten. Het getuigde van een enorme dosis lef om als Franse componist in de voetsporen van Beethoven te treden. Maurice Ravel kon op veel scepsis rekenen maar niemand minder dan Claude Debussy was enthousiast: ‘In naam van de goden van de muziek en de mijne, raak geen noot aan van hetgeen je in je kwartet hebt geschreven!’

Het Ruysdael Kwartet viert zijn zilveren jubileum
Het Ruysdael Kwartet is een van Nederlands bekendste strijkkwartetten. Eerste violist Joris van Rijn is concertmeester van het Radio Filharmonisch Orkest en Michael Müller voert de celli van dit orkest aan. Emi Ohi Resnick debuteerde op haar vijftiende in Carnegie Hall en Gijs Kramers is ook nog eens artistiek leider van het Ricciotti Ensemble, dirigent en componist. Met zo veel muzikale bagage klinkt hun muziek alsof deze door één en dezelfde persoon wordt gespeeld – het ultieme streven van een strijkkwartet. Het feestelijke randje: het kwartet bestaat ruim 25 jaar en viert een uitgesteld jubileumjaar.

Lees hier de uitgebreide programmatoelichting bij dit concert, geschreven door Michiel Cleij.

Korting vanaf vier concerten
Bij dit concert kun je 15% korting ontvangen door voor vier of meer klassieke concerten tegelijk kaarten aan te schaffen. Kijk hier hoe het werkt.