Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Uitvoerenden

Jabiz Hafizi piano
Arash Roozbehi zang (bariton)
Amin Amel Ebrahimi composities

Locatie
Hertz

Rumi Cycle

Gaudeamus Muziekweek | Jabiz Hafizi, Arash Roozbehi, Amin Amel Ebrahimi

Geweest

De ticketverkoop van dit concert loopt via Gaudeamus.

De teksten van de Perzische dichter en filosoof Jalad al-Din Mohammad Rumi (1207-1273) weten al ruim zeven eeuwen lang mensen over heel de wereld te inspireren met hun tijdloze meditaties op spiritualiteit en liefde. De Iraanse componist Amin Amel Ebrahimi schrijft speciaal voor Gaudeamus een liedcyclus rondom deze teksten, waarin het culturele en muzikale erfgoed van Iran en de Westerse compositiepraktijk op een evenwaardige manier samenkomen. Rumi-expert Sipko den Boer geeft een inleiding en draagt de gezongen gedichten in het Engels voor.

In deze politiek roerige tijden, waarin verschillende culturen steeds meer mengen maar ook steeds vaker botsen, zien Ebrahimi en de twee musici waar hij voor schrijft - pianist Jabiz Hafizi en bariton Arash Roozbehi - een kans voor dialoog. Elkaar wederzijds accepteren, leren kennen en begrijpen, zowel muzikaal als daarbuiten, is het leidende principe achter deze liedcyclus.

De Gaudeamus Muziekweek presenteert dit jaar van woensdag 9 t/m zondag 13 september diverse programma’s die op een creatieve manier omgaan met de anderhalvemetersamenleving. Bekijk hier het festivalprogramma in TivoliVredenburg.

Je bezoek
Tijdens dit concert volgen we volledig de actuele richtlijnen en adviezen van de overheid en het RIVM. We ontvangen je graag! Maar: alles is anders in coronatijd, zo ook je bezoek aan ons. Lees op deze pagina meer over onze maatregelen