donderdag 6 februari 2020

Ruben Hein & Nationaal Jeugd Jazz Orkest

Het Nationaal Jeugd Jazz Orkest met Ruben Hein als dirigent

geweest
19:45
zaal open
20:30
aanvang
22:15
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

locatie
donderdag 6 februari 2020

Ruben Hein & Nationaal Jeugd Jazz Orkest

Het Nationaal Jeugd Jazz Orkest met Ruben Hein als dirigent

geweest

Het Nationaal Jeugd Jazz Orkest ofwel het ‘Jong Oranje van de Jazz’, dat onder meer door de 35.000 collega muzikanten/artiesten met de Zilveren Notekraker (als de nieuwe smaakmaker op de podia) bekroond werd, is het enige landelijke jazz project voor jong supertalent, startende professionals van maximaal 26 jaar oud. Elke twee jaar vuurt een nieuwe artistiek leider een NJJO-educatietraject aan met muzikale coaching, workshops, tournees en bijzondere nationale en internationale samenwerkingen. In 2019 en 2020 gaat het NJJO een bijzondere samenwerking aan met zanger, pianist, componist Ruben Hein en de door hem als artistiek leider vorm gegeven speciale, gemengde formatie van het NJJO. Ruben Hein is op zoek gegaan naar een wat onorthodoxe opstelling van de big band en kwam uit op een mini gemengd,  symfonisch jazz & pop orkest.

Met een door Ruben Hein op maat gecomponeerd en gearrangeerd eclectisch programma in het grensgebied van jazz, pop en klassiek gaat  het uitdagende orkest  met  Ruben Hein als solist en dirigent op tournee.

Ruben Hein
Pianist en zanger Ruben Hein wordt alom geroemd om zijn karakteristieke, warme stem, zijn soulvolle jazzy popsongs en zijn eigenzinnige pianospel. Ruben Hein’s muzikale ontwikkeling bracht hem vanaf zijn op Blue Note verschenen debuut en zijn latere elders verschenen albums langs verschillende genres, stijlen en samenwerkingen met (inter)nationale grootheden. Het leidde hem naar grootse successen; onderscheidingen, awards, veelgeprezen albums, uitverkochte shows en samenwerking met o.m. Hans Teeuwen en New Cool Collective en voorprogramma’s van o.a. Robin Gibb, Seal, Tom Jones en Simply Red. In het voorjaar van 2018 bracht Ruben Hein zijn nieuwe album ‘Groundwork Rising’ uit.