Aanvang
Locatie
Club Nine
Attend
Facebook-event

Roze Ouderen Dag

Documentaire Monument van Trots

Geweest

Op dinsdag 25 juni a.s. vindt van 13.30 uur tot 18.00 uur de Nationale Roze Ouderen dag plaats in Utrecht bij TivoliVredenburg in Club Nine.

Roze 50+ (het samenwerkingsverband van ANBO en COC) organiseert voor de 5e keer de Nationale Roze ouderen dag. Tijdens de middag wordt de film Monument van Trots getoond en is er een optreden van, Kees van den Berg (Mr Senior Pride 2018) en Ingeborg Hornsveld.

De documentaire over de roze revolutie in Nederland- Monument van Trots-  vertelt aan de hand van evenementen op het Amsterdamse Homomonument - het verhaal van de 'roze revolutie' in Nederland.

Hoe heeft de homo-emancipatie zich ontwikkeld sinds de grote sodomietenvervolging in de 18de eeuw? Hoe is Nederland een van de meest tolerante LHBTI-landen ter wereld geworden? En hoe tolerant zijn we nu eigenlijk echt?

In de documentaire staan de parallellen tussen heden en verleden centraal. Historische beelden en verhalen van historici worden afgewisseld met portretten van activisten die vandaag de dag in Nederland op de barricades staan. De rode draad in de film is het Homomonument waar slachtoffers van homofobie worden herdacht, waar wordt gedemonstreerd tegen wantoestanden en de vrijheid wordt gevierd.

Met de huldiging van Mr en Mrs. Senior Pride 2019 belooft het weer een mooie middag te worden!

De toegang is gratis, bestel een kaartje. Let op VOL = VOL!

Adres: TivoliVredenburg- Vredenburgkade 11, 3511 WC Utrecht.
Goed bereikbaar met OV, gelegen naast Utrecht CS.

Bestelt u uw tickets liever telefonisch? Dan kunt u bellen naar de kassa van TivoliVredenburg op telefoonnummer 030 - 2314544 (ma t/m za 10.00-18.00)