zaterdag 16 oktober 2021

Rotterdams Philharmonisch Orkest speelt Reich, Glass & Adams

AVROTROS Vrijdagconcert

Uit de serie

AVROTROS Klassiek 1

19:15
zaal open
20:15
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

Regulier
€ 38,50
€ 30,80

Deze prijzen zijn inclusief servicekosten, garderobe en pauzedrankje.

uitvoerenden

Rotterdams Philharmonisch Orkest
John Adams dirigent
Katia & Marielle Labèque piano

programma

Reich Three Movements
Glass Double Piano Concerto
Adams Naive and Sentimental Music

locatie
zaterdag 16 oktober 2021

Rotterdams Philharmonisch Orkest speelt Reich, Glass & Adams

AVROTROS Vrijdagconcert

Coronatoegangsbewijs en ID
Om dit programma te bezoeken heb je behalve een ticket ook een coronatoegangsbewijs nodig, in de vorm van een QR-code. Ook vragen we naar je legitimatiebewijs. Informatie hierover vind je op deze pagina. 

Is het concert uitverkocht? Klik op 'Bestel tickets' om u in te schrijven voor een wachtlijst.

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest komt met een geheel Amerikaans programma naar de Domstad. En dat met een van de bekendste hedendaagse Amerikaanse com­ponisten op de bok: John Adams. Hij dirigeert bovendien zijn compositie Naive and Sentimental Music. Langzame akkoorden uit Bruckners Vierde symfonie en de sfeer aan de Californische kust inspireerden Adams. Ook van de partij zijn de vermaarde pianozussen Labèque die het Concert voor twee piano’s van Philip Glass ten beste komen geven, waarvan ze in 2015 de première speelden in Los Angeles. Het concert opent met muziek van Steve Reich, een van de grootste inspiratiebronnen voor John Adams en een van de grondleggers van de minimal music.

Al onze concerten vinden natuurlijk plaats met inachtneming van de geldende coronarichtlijnen. Dat is op dit moment nog met anderhalve meter afstand tussen bezoekers van verschillende huishoudens. We gaan ervan uit dat we dit met ingang van het nieuwe seizoen kunnen loslaten. Mogelijk is dan ook een coronatoegangsbewijs (een vaccinatie-, test- of herstelbewijs) nodig via de CoronaCheck-app. Wij zullen bezoekers hierover uiteraard tijdig informeren.