Bekijk het klassieke seizoen

Ontdek onze Koren
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Rossini Petite messe solennelle

Uitvoerenden

Nederlands Kamerkoor
Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson leiding & viool
solisten uit het koor

Locatie
Grote Zaal
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Rossini - Petite Messe Solennelle

Nederlands Kamerkoor & Amsterdam Sinfonietta

Geweest

Met zijn kleine heilige mis haalde notoir levensgenieter Gioacchino Rossini een wit voetje bij de allerhoogste. Petite messe solennelle betekende een glorieuze comeback voor de componerende smulpaap. Een ruimhartige, operateske mis vol aanlokkelijke aria’s en fuga’s. Amsterdam Sinfonietta en het Nederlands Kamerkoor steken Rossini’s goddelijke ode in een nieuw jasje.

‘Toegang tot het paradijs’
Grapjas Rossini hield zichzelf graag een spiegel voor. Na een leven vol wereldse zondes componeerde hij graag een heilzame mis. In zijn partituur van Petite messe solennelle had hij niets als vleiende woorden voor het opperwezen. ‘Welnu, wees geprezen en verleen mij toegang tot het paradijs,’ klonk Rossini schalks. Het laat onverlet dat zijn Petite messe tot een van zijn populairste creaties is uitgegroeid.

Nieuw arrangement
Oorspronkelijk schreef Rossini de mis voor twaalf zangers, twee piano’s en harmonium. Amsterdam Sinfonietta geeft een nieuwe wending aan deze klassieker, met een nieuwsgierig makend arrangement voor koor, strijkorkest en harmonium. Rossini’s intense koorpartijen worden vertolkt door het Nederlands Kamerkoor. Eerder werkten beide topensembles al voortvarend samen aan een uitvoering van zo’n ander, negentiende-eeuws meesterwerk: het Requiem van Fauré.

Zin om na de show te blijven hangen? Kom dan langs bij Park 6, ons gratis toegankelijke en sfeervolle indoorpark op zeshoog! Speel gratis (arcade)games of pingpong, scoor een cocktail of speciaalbiertje en check videokunstwerk Canvas! www.tivolivredenburg.nl/park6 

Zie ook

Vlaams Radiokoor & Ensemble Brussels Philharmonic

Mass for the Endangered

Estonian Philharmonic Chamber Choir

Steel Stolen

Nederlands Kamerkoor & Maya Fridman