zaterdag 2 juli 2016

Roots in the Park

geweest
12:00
zaal open
programma

Keb’Mo
Ryan Bingham
Blackberry Smoke
C.W. Stoneking
My Darling Clementine
Hurray For The Riff Raff
Giant Tiger Hooch

locatie
zaterdag 2 juli 2016

Roots in the Park

geweest

Bekijk hier het tijdschema! 

Roots in the Park is het ééndaags rootsfestival in het groene Julianapark in Utrecht. Het buitenfestival is de zomervariant van het indoor festival Ramblin' Roots dat jaarlijks bij ons in TivoliVredenburg plaatsvindt. Zaterdag 2 juli is het Julianapark in Utrecht the place to be voor een dagje internationale blues, soul, roots-rock en americana. Geniet van goede muziek tussen het groen van het park. Get Ready To Dig Some Roots!

Bluessster Keb’ Mo doet waat hij goed in is en laat zich niet leiden door trends. Met zijn ongepolijste stem, soulvolle zang, bedrieglijk eenvoudig gitaarwerk en pakkende songs mixt deze Amerikaan traditionele delta-blues, jazz, rhythm ‘n blues, americana en soul. En dat doet Keb’ netjes: het bracht hem onder meer een aantal Grammy Awards en een plekje aan de wereldtop.

Countryrock, stoffige verlaten plattelandswegen en doorleefde ballades. Ryan Bingham brengt met zijn rauwe, hese stem americana op een manier die direct doordringt tot de ziel, waar hij schuurt, wringt en schaaft. Met  zijn briljante bandleden brengt de Texaanse troubadour Ryan Bingham country-rock en melancholieke americana waarin een diepte en ervaring doorklinkt die niet helemaal past bij de nog jonge leeftijd van de zanger. Soms doet Bingham denken aan Bruce Springsteen, Townes van Zandt en een klein beetje Tom Waits. 

Blackberry Smoke komt uit Atlanta en speelt de soort southern (blues)rock die ook uit de versterkers van ZZ Top en The Allman Brothers komt knallen. Met ronkende gitaren, lang haar en countryrock-outfit valt Blackberry Smoke op door zijn conservatieve benadering van southern rock, maar wel doorvlochten met flink wat soul, country en bluegrass. Met het album ‘Holding All The Roses’ (2015) pakte Blackberry Smoke een eerste plaats in de Billboard Country Album Charts.

De Australische C.W. Stoneking is een muziekant die de traditionele blues- en jazzmuziek van de jaren twinitig en dertig combineert met exotica, hillbilly, gospel, blues, country, Caribische muziek en dat wat hemzelf bekoort. Voor zijn meest recente album ‘Gon’ Boogaloo’ heeft Stoneking zijn 50’s gitaren en banjo aan de wilgen gehangen en klinkt hij met een electrisch versterkte gouden Fender Jazzmaster gitaar om zijn nek dwingender, rauwer en ronkender dan ooit tevoren. Yowzah!

Een Brits stel met een Amerikaans getinte missie. In de jaren ’60 en ’70 waren het Johnny Cash & June Carter, Dolly Parton & Porter wagoner en Gram Parsons & Emmylou Harris die het countryduet populair maakten. My Darling Clementine, onder leiding van Michael Weston King en Lou Dalgleish, draagt het tranentrekkende countryduet de 21e eeuw in. Met het album ‘The Reconciliation?’ (2015) ontving My Darling Clementine volledig terecht lovende kritieken in de Nederlandse en internationale (muziek)media.

Hurray For The Riff Raff is de americana- en rootsband rond de 28-jarige Alynda Segarra. Een Puerto Ricaanse die opgroeide in de doo-wop en motown cultuur van de Bronx. Enige jaren en albums verder, wordt ze alom geroemd om haar pure, oprechte en eigentijdse muziek, diep geworteld in de rijke muzikale tradities van het Amerikaanse zuiden. In Amerika een gevestigde naam is nu dan eindelijk het moment aangebroken dat Europa nader kennis kan maken met het natuurtalent Hurray For The Riff Raff. Hoe kan dat nu beter dan een exclusief Nederlands optreden op het heerlijke Roots in the Park Festival?

Na het onverwacht succesvolle debuutalbum ‘76, sterk geïnspireerd op blueshelden als John Lee Hooker maar ook Guided by Voices, zijn de mannen van Giant Tiger Hooch vanaf 15 april dit jaar terug met het nieuwe album PANDA!PANDA!PANDA! Na het debuut in 2014 speelde de band op vele festivals, clubzalen en zette een zinderende performance neer bij DWDD. De 10 nieuwe tracks zijn zwaarder en noisier, met behoud van die gouwe ouwe R&B-vibe. De tijd is rijp om deze songs live tot leven te wekken en over het gemoedelijke festivalterrein van Roots in the Park uit te storten!

Zie ook