Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
donderdag 30 augustus 2018

Róisín Murphy

Queen of electropop

geweest
zaal open
19:00
aanvang
19:45

Tijden zijn onder voorbehoud.

support act
CUT_
locatie
donderdag 30 augustus 2018

Róisín Murphy

Queen of electropop

geweest

Dit concert is inmiddels uitverkocht, maar Róisín Murphy komt ook naar naar Amsterdam Dance Event dit jaar! Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Aan de twee leestekens kun je zien dat Róisín Murphy geen gewone popster is, maar een diva. De Ierse zangeres werd in de nineties bekend als de helft van het elektropopduo Moloko, waarmee ze hits scoorde als Sing It Back, The Time Is Now en Fun For Me. In 2003 begon Murphy aan een solocarrière waarin ze jazzpop, electro, house en disco combineert tot een sound die zijn tijd ver vooruit is – zo klinkt haar tweede album Overpowered (2007) alsof het gisteren gemaakt had kunnen worden. Haar laatste album stamt alweer uit 2016, maar onlangs verscheen er nieuw materiaal! Luister 't hier. Zoals het een diva betaamt, trekt Róisín Murphy live alles uit de (kleding)kast, in een spetterende show!

De support van dit concert is CUT_! Het elektronische duo combineert pop songs met donkere alternatieve soundscapes en laat zich, naar eigen zeggen, inspireren door Flume, AlunaGeorge en Jamie XX. En dat doen ze goed, want de Amsterdammers doen zowel in binnen- en buitenland alle grote poppodia en festivals aan. Dit jaar verscheen de nieuwe ep Blind=Bliss!

Zie ook

za 1 jun 2019

Mary Black

Keltische folkzangeres

vr 18 okt 2019

Fischer-Z

Celebrating 40 years of "The Worker"

do 30 mei 2019

The Como Mamas

Geestdriftige Amerikaans gospeltrio