vrijdag 12 maart 2021

Robin Nolan & Anton Goudsmit Trio

Een van de beste gypsyjazzgitaristen in de traditie van Django Reinhardt

19:00
zaal open
20:15
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Robin Nolan gitaar
Anton Goudsmit gitaar
Arnoud van den Berg contrabas

locatie
**** De Volkskrant
Zigeunerjazzgitaristen zat, maar weinig brengen hun muziek zo sympathiek en met zoveel overgave als Robin Nolan.
vrijdag 12 maart 2021

Robin Nolan & Anton Goudsmit Trio

Een van de beste gypsyjazzgitaristen in de traditie van Django Reinhardt

Er zijn bij dit concert alleen zitplaatsen. Er is vrije stoelkeuze.

Robin Nolan wordt gerekend tot de beste gypsyjazzgitaristen à la Django Reinhardt en kan niemand minder dan Beatles’ gitarist George Harrison en countryzanger Willie Nelson tot zijn fans rekenen. Tijdens dit concert slaat Nolan de handen ineen met Nederlands gitarist Anton Goudsmit en contrabassist Arnoud van den Berg. Op het programma staat een nieuw album van dit trio.

Robin Nolan stapt in de voetsporen van grootheid Django Reinhardt, maar dan met een eigen draai. Zijn talent was niet te missen. Jarenlang speelde hij op het Leidseplein in Amsterdam, maar pikten de grootsten ter aarde de uitzonderlijke gitarist er moeiteloos uit. Zo kocht countryzanger Willie Nelson al zijn cd's en nodigde hij hem prompt uit op het podium in Paradiso.

Nog voordat hij doordrong in het vaarwater van de gypsy jazz grootheden als de Rosenbergs kreeg Nolan waardering van Nederlandse jazzartiesten. Zo nodigde hij o.a. Jesse van Ruller en Anton Goudsmit uit als gast op zijn album Organized Crime (2008). Over het nummer Sweet Gitane met Goudmist schreef Jazzenzo: ‘De mooie country-bluesintro van Goudsmit in ‘Swing Gitane’ bouwt Nolan op magnifieke wijze uit naar een razende gipsyswing.’

Op de hoogte blijven van al het jazzaanbod in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de jazznieuwsbrief!