Zaal open
Aanvang
Uitvoerenden

tba

Locatie
Ronda
Attend
Facebook-event

Robert Glasper

EU/UK Tour 2022

incl. servicekosten & garderobe

De Amerikaanse pianist Robert Glasper overschrijdt al zijn hele carrière soepel de muzikale grenzen tussen jazz, soul, hiphop en r&b. Glasper brak in 2012 door met zijn baanbrekende Blue Note-album Black Radio, waarop hij alle voornoemde genres door elkaar gooit, samen met collega’s als Bilal, Jill Scott en Erykah Badu. Het album ontving een Grammy en maakte Glasper in een klap een zeer gewilde sessiemuzikant van ’s werelds meest iconische artiesten. Zo speelde hij daarna toetsen op To Pimp A Butterfly van Kendrick Lamar. De Black Radio-serie is sinds zijn doorbraak in 2012 zijn visitekaartje. Onlangs verscheen Black Radio 3, met o.a. bijdragen van H.E.R., Gregory Porter en Esperanza Spalding.

Muzikale evolutie is Robert Glaspers handelsmerk. Hij houdt de internationale jazzscene fris met zijn eigen bands: het akoestische Robert Glasper Trio en zijn elektronische, hiphop-georiënteerde band Robert Glasper Experiment. Daarnaast heeft hij een onbetwiste rol in de grootste bands die momenteel tussen jazz en hiphop zweven: hij nam twee albums op met R+R=NOW, en twee albums met Dinner Party, met o.a. Kamasi Washington en Terrence Martin.

Dit is het verplaatste concert van 27 maart 2022. Tickets blijven geldig voor deze nieuwe datum. Er is een e-mail met meer informatie gestuurd naar de ticketkopers.