Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
dinsdag 3 maart 2020

Richard Bona & Alfredo Rodriguez

Afrikaanse topbassist meets Cubaanse pianowonderboy

€ 32,50

incl. servicekosten

Bestel tickets
zaal open
19:15
aanvang
20:15

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Richard Bona bas
Alfredo Rodriguez piano
Taylor Gordon drums

support act
geen
locatie
dinsdag 3 maart 2020

Richard Bona & Alfredo Rodriguez

Afrikaanse topbassist meets Cubaanse pianowonderboy

€ 32,50

incl. servicekosten

Bestel tickets

Er zijn bij dit concert enkel vaste zitplaatsen beschikbaar. 

Topbassist Richard Bona komt vanavond naar TivoliVredenburg met niemand minder dan Alfredo Rodríguez, de ‘Cubaanse pianowonderboy’ (de Volkskrant), die ontdekt werd door Quincy Jones. De virtuoze muziek van dit bijzondere duo zal laten zien hoe onlosmakelijk Afrikaanse en Cubaanse muziek met elkaar verbonden zijn. Bona en Rodríguez worden begeleid door drumster Taylor Gordon.

Richard Bona is een van Afrika’s meest veelzijdige muzikanten. Als klein jongetje in Kameroen viel zijn muzikaliteit al op en op zijn dertiende debuteerde hij in een Franse jazzclub. Eenmaal volwassen verhuisde hij naar Europa en later naar New York, waar hij een vaste waarde in de jazzscene werd, spelend met Branford Marsalis, Joe Zawinul en Pat Metheny. Richard wordt geroemd om zijn virtuoze spel, en vaak vergeleken met Jaco Pastorius, maar sinds hij zijn debuutalbum uitbracht, is het ook zijn stem die de aandacht trekt. Bona zingt in zijn moedertaal Duala, een Kameroens dialect dat opvalt door zijn haast hypnotiserende klanken. Zijn stem versmelt op een meesterlijke wijze met jazz, bossanova, pop, afrobeat, en funk. Recent ontdekte Richard de Afro-Cubaanse muziek, o.a. resulterend in het album Mandekan Cubano. In Cubaan Alfredo Rodríguez vond hij zijn gedroomde partner, een pianist en arrangeur die elke muziekstijl kan laten vlammen.

Alfredo Rodríguez was als kind al idolaat van muziek en het allerliefst wilde hij drummer worden. Maar om op het conservatorium toegelaten te worden, koos hij toch voor de piano. Een goede keuze, want de Cubaan ontwikkelde zich al op jonge leeftijd tot een elegante, maar ook explosieve virtuoze pianist en behoorde al snel tot de besten van zijn generatie. Een uitnodiging voor het prestigieuze jazzfestival in Montreux, waar hij Quincy Jones ontmoet, blijkt zijn doorbraak. In 2009 vlucht Rodríguez naar de Verenigde Staten, waar hij politiek asiel krijgt en sindsdien resideert. In de afgelopen jaren bracht hij vijf ijzersterke albums uit, waarvan de laatste in duo met meesterpercussionist Pedrito Martinez.

Op de hoogte blijven van al het jazzaanbod in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de jazznieuwsbrief! 

Zie ook

vr 22 mei 2020

Pat Metheny Side Eye

Legendarische Amerikaanse jazzgitarist

do 19 mrt 2020

Chick Corea Trilogy

with Christian McBride and Brian Blade

zo 24 mei 2020

Paul van Kemenade

feat. Majid Bekkas, Markku Ounaskari & Stevko Busch