Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Tsoupaki Perasma
Sibelius Vioolconcert
Tsjaikovski Symfonie nr. 5

Uitvoerenden

Residentie Orkest
Anja Bihlmaier dirigent
Stefan Jackiw viool

Ben je 29 jaar of jonger? Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Locatie
Grote Zaal

Residentie Orkest speelt Tsjaikovski 5

o.l.v. Anja Bihlmaier

Geweest

Het Nederlandse orkestlandschap verrijkt zich met vrouwelijke dirigenten. Ja, dat is nog altijd bijzonder en vermeldenswaard. Dirigeren ze anders dan hun mannelijke collega’s? Leggen ze andere accenten? Ontdek het zelf met een nieuw werk van Calliope Tsoupaki, voormalig Componist des Vaderlands, een vurig vioolconcert en een zeer persoonlijke symfonie van Tsjaikovski.

De tweede vrouwelijke chef-dirigent van Nederland
Anja Bihlmaier is de tweede vrouwelijke chef-dirigent in Nederland, na Karina Canellakis (Radio Filharmonisch Orkest). Dat maakt nieuwsgierig naar haar visie op een even populair als romantisch vioolconcert en een symfonie die bol staat van stoere thema’s, dubbelzinnige harmonieën en smeltende melodieën. Tsjaikovski’s Vijfde Symfonie staat bekend als zijn tweede ‘noodlotssymfonie’, waarin de componist zich ‘volledig’ overgeeft aan het lot en de ondoorgrondelijke grillen van de voorzienigheid. Dat levert regelrecht vuurwerk op. Maar het is ook een werk van smachtende melodieën en een magistraal slot, waarin elke donderwolk achter de horizon is weggeblazen.

Korting vanaf vier concerten
Bij dit concert kun je 15% korting ontvangen door voor vier of meer klassieke concerten tegelijk kaarten aan te schaffen. Kijk hier hoe het werkt.