Bekijk het klassieke seizoen

Romantiek op Zondag
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Ives The Unanswered Question
Rachmaninov Pianoconcert nr. 4
Sjostakovitsj Symfonie nr. 5

Uitvoerenden

Residentie Orkest
Yutaka Sado dirigent
Kyōhei Sorita piano

Locatie
Grote Zaal
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert! Kies dan voor de prijscategorie ‘Jongere t/m 29’. Ter controle kan je ID-kaart gecontroleerd worden.

Residentie Orkest speelt Sjostakovitsj 5

o.l.v. Yutaka Sado

Geweest

Residentie Orkest speelt Sjostakovitsj 5 | zondag 4 februari 2024 | Grote Zaal

Een meesterwerk componeren onder hoge, emotionele druk. Dat lukte Dmitri Sjostakovitsj met zijn overdonderende Vijfde Symfonie. Om zijn Sovjet-kwelgeesten op afstand te houden schreef Sjostakovitsj een compositie met krachtige vaderlandslievende karaktertrekken. Zijn symfonie overstijgt alle aardse beslommeringen en raakt hart en ziel. Het Residentie Orkest brengt een fonkelnieuwe uitvoering onder aanvoering van specialist Yutaka Sado.

Yutaka Sado
Sjostakovitsj’ Vijfde is uitgegroeid tot het lijfstuk van de Japanse dirigent Yutaka Sado. Eerder voerde hij het werk al uit met de Berliner Philharmoniker en het Tonkünstler-Orchester Wien. Vanaf april 2023 is hij chef-dirigent van het New Japan Philharmonic.

Pianoconcert Rachmaninov
De rauwe realiteit van Sjostakovitsj’ symfonie contrasteert scherp met het vrijgevochten Pianoconcert nr. 4 van landgenoot Sergej Rachmaninov. Die voltooide het avontuurlijke, bijna jazzy werk grotendeels in het vrije westen. De Japanse pianist Kyohei Sorita en Yutaka Sado maken wereldwijd furore met hun vertolkingen van Rachmaninovs pianoconcerten. In 2021 won Sorita de tweede prijs op het prestigieuze Internationaal Chopin Pianoconcours.

Programmatoelichting
Verrijk je concertervaring met achtergrondinformatie, lees op deze pagina de digitale programmatoelichting voor dit concert.

Zie ook

Philzuid speelt Beethoven 5

o.l.v. chef-dirigent Duncan Ward

Nederlands Philharmonisch Orkest speelt Bruckner 9

o.l.v. Hartmut Haenchen