zondag 3 maart 2019

Residentie Orkest

Rachmaninov - Symfonie nr. 3

geweest
14:15
inleiding
15:00
aanvang
uitvoerenden

Residentie Orkest
Nicholas Collon dirigent
Kian Soltani cello

programma

Elgar Cockaigne
Dvořák Silent Woods
Tsjaikovski Rococo-variaties
Rachmaninov Symfonie nr. 3

locatie
zondag 3 maart 2019

Residentie Orkest

Rachmaninov - Symfonie nr. 3

geweest

In de Rococo-variaties voor cello en orkest eert Tsjaikovski zijn grote held Mozart met galante, transparante en kleurrijke muziek. Het thema zou Tsjaikovski volgens de overlevering zijn ingevallen tijdens een oeverloos drinkgelag met een goede vriend die toevallig ook cellist was. Rachmaninov, die Rusland in 1917 was ontvlucht, vat de wereld die achter de noten van zijn Derde Symfonie schuilgaat zelf het beste samen: ‘Ik voel me als een geest die rondwaart in een wereld die mij vreemd is geworden. Ik raak de oude manier van schrijven niet kwijt en kan maar geen nieuwe vinden.’

Lees hier de toelichting bij het concert, geschreven door Michiel Cleij.

Eten en drinken
Voor of na dit concert bent u van harte welkom in ons restaurant Danel. Speciaal voor de Hertz op Zondag en Romantiek op Zondag concerten heeft Danel een luncharrangement samengesteld. U kunt een combiticket kopen via het ticketsysteem. Al een concertkaart gekocht? Ook op vertoon van uw concertkaart kunt u gebruikmaken van het arrangement.

Kijk en luister hieronder naar een fragment uit Rachmaninovs Derde Symfonie:

Op de hoogte blijven van al het aanbod klassieke muziek in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de nieuwsbrief klassiek!

Zie ook