Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Club Nine
Attend
Facebook-event

Rembrandt Frerichs Trio

'A Wind Invisible Sweeps Us Through The World’ release concert

Geweest

Het Rembrandt Trio houdt meer van spelen dan van regeltjes. Met tours over de hele wereld en samenwerkingen met verschillende jazzpioniers probeert deze band de jazz telkens een nieuwe richting in te duwen. Zo deelde het trio het podium met grootheden als Chick Corea en Europese topmusici als Paolo Fresu, Vincent Peirani en Norma Winstone. Het Rembrandt Trio is een onconventionele working band die thuis is op het ongebaande pad.

Met hun nieuwsgierige blik zijn deze muzikanten telkens op zoek naar de meest vernieuwende samenwerkingen. Dat leidde deze band langs verschillende muzikale werelden. Zo is de invloed uit het Midden-Oosten onmiskenbaar terug te horen, maar vindt ook de klassieke muziek een plek in het oeuvre van het trio. Allerminst een pianotrio in de traditionele zin van het woord dus. Pianist Rembrandt Frerichs wordt vergezeld door bassist Tony Overwater en slagwerker Vinsent Planjer.

Onlangs nam het trio hun zevende album op in een voormalige kerk in Amsterdam, omringd door antieke orgels. Het resultaat is 'A Wind Invisible Sweeps Us Through The World’. De eerste single Mélodie Antique kun je alvast beluisteren!