zondag 26 juni 2016

Reggae Fever

geweest
14:00
zaal open

Tijden zijn onder voorbehoud.

programma

Protoje & The Indiggnation
Collie Buddz
Tanya Stephens
Anthony B
Christopher Martin
The Dubbeez
Tydal

support act
geen supports
locatie
TivoliVredenburg
zondag 26 juni 2016

Reggae Fever

geweest

De Oosterpoort en TivoliVredenburg organiseren voor de tweede keer samen Reggae Fever: een muziekfestival dat volledig in het teken staat van reggae, fijne hedendaagse en vintage roots, warme lovers rock en energieke rub-a-dub en dancehall. Onder andere internationale reggaesterren Collie Buddz, Tanya Stephens en Anthony B en het Amsterdamse The Dubbeez maken hun opwachting. Verschillende soundsystems, een food-, music & merchandise markt en activiteiten voor kids maken het programma compleet.

Protoje is een opvallende ster in de nieuwe lichting conscious reggae artiesten uit Jamaica, en speelt een belangrijke rol in de verjonging en vernieuwing van traditionele roots reggae: de Reggae Revival. Samen met zijn band The Indiggnation speelt deze getalenteerde singer-songwriter de internationale podia en festivals plat, met een mix van moderne en creatieve roots, digital en dancehall.

De Amerikaanse/Bermudaanse reggaezanger Collie Buddz gooide hoge ogen met de hitsingle Come Around. Talloze shows volgden, waaronder op grote festivals als Lollapalooza en Summer Jam. Collie Buddz heeft door de jaren heen een ijzersterke live reputatie opgebouwd. Hij weet zijn publiek op te zwepen en maakt er een energiek feestje van, met wereldwijd uitverkochte zalen tot gevolg.

Jamaica’s reggaediva Tanya Stephens bracht in 1994 haar debuutalbum Big Things a Gwaan uit, maar ze pakte de wereld in 2006 definitief in met haar hit It’s a Pity. Verwacht van deze krachtige zangeres prikkelende en kritische teksten, gecombineerd met broeierige, dansbare reggae!

Anthony B is een markante reggaesensatie. Een energieke, Jamaicaanse wervelwind op het podium, die spiritualiteit, consciousness en confronterende teksten vanuit pure roots reggae soepel verweeft met opzwepende dancehall.

De Jamaicaanse zanger Christopher Martin groeide de afgelopen jaren onder de vleugels van mentor Shaggy uit  tot een genre overstijgende en succesvolle reggae artiest. Hij combineert zijn fluweelzachte, gouden stem met moderne, sexy lovers rock, en flirts met R&B, reggae dancehall en pop.

De jonge Amsterdamse dubreggaeformatie The Dubbeez weet met hun sprankelende composities klassieke rootsreggae en dubreggae te rebooten naar 2016. Het reggaeseptet won de Battle of The Bands op de Amsterdamse uitmarkt.

Navardo ‘Tydal’ Graham (Jamaica) timmert als reggae/dancehall zanger al jaren aan de weg, en zijn eerste volledige album ‘Mission Incomplete’ zag in 2014 het licht. Daarna ging het hard: in 2015 tourde Tydal langs de Europese festivals, en deze zomer maakt hij zijn opwachting op Reggae Fever!

Daarnaast staan er ook een aantal lokale bands, dj's en soundsystems op het programma: Don Arco, Livewire, Skank Around Sound, Sista Souljah, Reggaebomb Crew (met Ras Motivated, La Toya Linger en Leah Rosier), Independent Intavenshan, United Sounds, Dreadliness en Sensiriti Sound.

Reggae Fever = family friendly. Kinderen onder 12 jaar mogen gratis naar binnen. In de tussenruimtes is een kids bios, zijn er tafelvoetbaltafels en kunnen kinderen geschminkt worden. Daarnaast zijn er in de tussenruimtes diverse eetgelegenheden te vinden met op het menu o.a. broodje kip, saté, bakkeljauw of gezond, (vegetarische) loempia’s, roti en nasi met salade.

Reggae Fever wordt gepresenteerd door Shay Krueger