donderdag 3 oktober 2019

Ramon van Engelenhoven

Dutch Classical Talent

geweest
20:15
zaal open
21:00
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Ramon van Engelenhoven piano

programma

Frédéric Chopin Polonaise nr.7 in As, Polonaise-fantasie, op.61
Thomas Beijer  Fantasia on El Canto del Caballero première
Maurice Ravel Gaspard de la Nuit
Erich Wolfgang Korngold muziek uit The Adventures of Robin Hood en Das Wunder der Heliane (arr. Ramon van Engelenhoven)
Alberto Ginastera Danzas Argentinas

locatie
donderdag 3 oktober 2019

Ramon van Engelenhoven

Dutch Classical Talent

geweest

Ben je winnaar van de Dutch Classical Talent Tour, dan behoor je tot de allergrootste talenten en beloftes op Nederlandse bodem. Dat bewijzen de namen van vorige deelnemers: Tania Kross, Ties Mellema, Lavinia Meijer, Nora Fischer en het Van Baerle Trio. De door een vakjury geselecteerde winnaars toeren langs twaalf zalen in het land. De concerten beginnen om 21.00 uur, hebben geen pauze maar wel een spraakmakende meet & greet plus drankje na afloop.

Ramon van Engelenhoven slaat een brug tussen pianomuziek en andere kunstvormen. Hij laat zich inspireren door dichtkunst, ballet, opera en film. Als er geen bewerkingen voorhanden zijn, dan maakt hij ze zelf – arrangeren kan hij ook. Zo wil hij de luisteraar graag meenemen naar de sprookjeswereld van Prokofjevs balletmuziek of de duistere taferelen die Ravel in Gaspard de la nuit verklankt. Met muziek van Erich Korngold, die als joodse vluchteling in Hollywood furore maakte als filmcomponist.

Op de hoogte blijven van al het aanbod klassieke muziek in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de nieuwsbrief klassiek!