Radio Filharmonisch Orkest – Mahler Symfonie nr. 3 - TivoliVredenburg
Naar agenda
zaterdag 23 december 2017

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Radio Filharmonisch Orkest – Mahler Symfonie nr. 3

Mahlers Derde, een lofzang op de natuur

vanaf 29,-
uitvoerenden

Radio Filharmonisch Orkest
Groot Omroepvrouwenkoor
Nationaal Kinderkoor

Markus Stenz dirigent
Wilma ten Wolde koordirigent
Tamara Mumford alt

programma

Mahler Symfonie nr. 3

aanvang
20:15
inleiding
19:30
Rang 1
€ 38,-
€ 28,-
Rang 2
€ 35,-
€ 28,-
Rang 3
€ 29,-
€ 28,-

deze prijzen zijn inclusief servicekosten

symfonischavrotros vrijdagconcertgrote zaal
Gustav Mahler
Mijn Derde Symfonie wordt iets wat de wereld nog nooit heeft gehoord! De hele natuur krijgt er een stem in en vertelt zulke diepe geheimen dat men zich wellicht in een droom waant!

Voorafgaand aan het concert is er om 19.30 een inleiding door Kees Arntzen.

Mahlers lofzang op de natuur
Mahlers Derde Symfonie is een lofzang op de natuur. Die bestond voor Mahler uit meer dan kabbelende beekjes, fladderende vlinders, een jachtpartijtje en hooguit een lokaal onweersbuitje met een muzikaal donderklapje, zoals eigenlijk de hele negentiende eeuw de mode was. Bij Mahler roept de natuur ook angstaanjagende oerkrachten op. Niet zo vreemd voor een componist die zichzelf niet zag als een romantische flierefluiter, maar als een geroepene die een grootse opdracht had: met zijn muziek de mensheid of de wereld naar een hoger plan tillen. Dat levert geen natuurwandeling op, eerder een zoektocht naar het oog van een orkaan. Maar wees gerust: bij Mahler komen er ook altijd banale deuntjes, boerenkapelletjes en vrolijke marsen voorbij. Of een lieflijk deel met de poëtische titel ‘Wat de bloemen mij vertellen’. Uiteindelijk daalt de rust neer dankzij een alt, een vrouwen- en een jongenskoor.

Bernsteins favoriete componist
Dit concert is zeker niet verdwaald in een serie rondom Leonard Bernstein. Gustav Mahler was Bernsteins favoriete componist. Hij dirigeerde hem zijn leven lang, organiseerde Mahler-festivals en tekende voor zowel de eerste LP-opname als de eerste integrale opname van alle negen symfonieën. Hij werd begraven met op zijn borst een kopie van Mahlers Vijfde Symfonie. Dit concert is dus ook een beetje een ode aan Leonard Bernstein.

Lees hier de toelichting bij dit concert, inclusief de liedteksten, geschreven door Michel Khalifa.

Op deze avond is onze Wintergarten op vijf- en zeshoog geopend, de perfecte plek om nog even na te borrelen. Daarnaast zijn er elke dag (veelal) gratis optredens en activiteiten zoals filmavonden, workshops, live optredens, een vintage markt en nog veel meer.

Ook is ons pop-up restaurant Het Gulle Rendier op deze avond geopend, waar u van 17:30 uur tot 20:15 uur terecht kan voor een smaakvolle winterse hap. Bekijk voor het programma en openingstijden van Wintergarten: www.tivolivredenburg.nl/wintergarten

Wellicht vind je ook interessant

za 22 sep 2018

MEDFest

vr 29 jun 2018

Harriet Krijgh & Friends – Piazzolla Vier Jaargetijden

Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht

vr 29 jun 2018

Verborgen Juwelen – Alexander Warenberg, cello

Locatie: Michaëlskapel

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord