Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Mozart Sonate in E KV 304
Beethoven Vioolsonate nr. 1 in D, vioolsonate nr. 5 in F

Uitvoerenden

Rachel Podger viool
Christopher Glynn fortepiano

Locatie
Hertz

Rachel Podger & Christopher Glynn

Beethoven & Mozart

Geweest

De sonates voor viool en piano van Mozart zijn een beetje de vergeten pareltjes uit zijn schatkist. Hij ontwikkelde ze van eenvoudige sonates voor klavier (piano of klavecimbel) met vioolbegeleiding tot hoogwaardige kamermuziekwerken waarbij de rol van beide instrumentalisten op zijn minst evenwaardig was.

Rachel Podger, specialist in Mozart en Beethoven
Rachel Podger geldt als vooraanstaand vertolker van muziek uit de barok en de klassieke tijd. De Britse, die nu voor het eerst optreedt in TivoliVredenburg, won in 2015 als eerste vrouw de prestigieuze Royal Academy of Music Bach Prize. Haar opnamen van Vivaldi’s Vier Jaargetijden en Bachs cellosuites ontvingen lovende recensies. Nu heeft Rachel Podger haar krachten gebundeld met pianist en Grammy-winnaar Christopher Glynn voor de uitvoering van een aantal bijzondere Mozart- en Beethoven-sonates die opvallend genoeg zelden worden uitgevoerd.

Lees hier de uitgebreide programmatoelichting bij dit concert, geschreven door Clemens Romijn.

Korting vanaf vier concerten
Bij dit concert kun je 15% korting ontvangen door voor vier of meer klassieke concerten tegelijk kaarten aan te schaffen. Kijk hier hoe het werkt.