Rabo Open Stage: WASBE2017 NK solisten + Saxuo

Geweest

Rabo Open Stage biedt talentvolle, beginnende muzikanten uit Utrecht en daarbuiten een podium. De Rabo Open Stage staat in de centrale hal van TivoliVredenburg naast Cafe Het Gegeven Paard. De optredens zijn gratis te bezoeken.

WASBE Fringe
De optredens op de Rabo Open Stage op zaterdag 22 juli zijn een onderdeel van het fringe programma van het WASBE International Symphonic Wind Band Festival. Het festival bestaat uit diverse optredens in TivoliVredenburg en het Conservatorium van Utrecht (HKU). Op de Rabo Open Stage spelen finalisten van het NK solisten en het saxofoonduo 'Saxuo'. Voor het volledige programma, kijk hier

NK solisten
Elk jaar organiseert de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO) een nationaal kampioenschap voor solisten van blaasmuziekverenigingen. Sinds enige jaren vinden deze in Utrecht plaats. Enkele winnaars van dit kampioenschap in 2016 laten zich horen:

Tommy Camps (trompet - The Ash Grove van H. Round
Berdien Remmerswaal (Alt saxofoon) - Ballade van Tomasi
Luca Vaneman (trompet) - Andante et Allegretto van Guiliamme Balay

Saxuo
Saxuo is een saxofoonduo dat met niet meer dan twee saxofoons mooie sfeervolle melodieen ten gehore brengt. Hoewel de saxofoon natuurlijk bij uitstek een melodie-instrument is kunnen zij door steeds twee melodielijnen kunstig in elkaar te vlechten toch altijd de suggestie van meer wekken. Saxuo laat horen dat met een minimale bezetting muziek heel spannend kan zijn.
 

Meer informatie vind je op de pagina van de Rabo Open Stage.