Rabo Open Stage

ontdek aanstormend talent
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Rabo Open Stage
Attend
Facebook-event

Rabo Open Stage: New Marshall Plan

Gratis | Op de jaren 80/90/00 geïnspireerde indiepop/rock

Geweest

Met weliswaar het kleinste aantal vierkante meters van alle podia in TivoliVredenburg, doet de Rabo Open Stage in de centrale hal - bij café Het Gegeven Paard - niet onder voor de rest: sinds 2014 betreden jaarlijks ruim 300 lokale artiesten het podium, bestemd voor aanstormend talent. Ontdek het podium met Spot On.


New Marshall Plan is een Nederlandse indieband uit Utrecht die op de jaren 80/90/00 geïnspireerde indiepop/rock maakt. De band bestaat uit Rogier Werschkull (zang/gitaar), Roeland van der Put (drums/toetsen/zang) en David van Putten (drums/toetsen/gitaar). Ze maken nu al ruim 12 jaar samen muziek, maar besloten pas in 2023 hun werk met de wereld te delen na de onverwachte dood van Rogiers vader, waardoor de prioriteiten van het leven veranderden en ze eindelijk het album opnamen dat ze altijd al wilden maken.

Dat debuutalbum, - Escalate -, begon zijn langzame releaseschema op 13 oktober 2023, samen met 10 (meestal door AI gegenereerde) muziekvideo's op YouTube. Tot februari 2024 bracht de band elke twee tot vier weken een nieuwe tracks uit. Escalate werd in juni 2023 opgenomen in de Mailmen studio van Martijn Groeneveld, een gerenommeerde producer die heeft samengewerkt met Nederlandse artiesten als Blaudzun en Klangstof. Het album bevat 10 nummers die onderwerpen behandelen als hebzucht van bedrijven, oorlog, ongelijkheid, nepnieuws en het harde werk dat relaties soms vergen.

De bandnaam is geïnspireerd op het naoorlogse herstelprogramma dat hielp bij de wederopbouw van Europa na de Tweede Wereldoorlog. Ze zien hun muziek als een manier om hun hoop en angst voor de toekomst uit te drukken, evenals hun liefde voor het verleden. Ze zijn vooral geïnspireerd door bands uit de jaren 80 als Depeche Mode, bands uit de jaren 90 als Interpol, Radiohead en Eels, en door artiesten uit de jaren 00 als Editors, The Whitest Boy Alive en Metronomy.

Optreden op de Rabo Open Stage?

We zijn voortdurend op zoek naar muzikaal talent! Introduceer jezelf in een mail naar [email protected].

Mail ons