Bekijk het klassieke seizoen

De Internationale Top
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Haydn Strijkkwartet opus 50 nr. 5
Beethoven Strijkkwartet nr. 5
Mozart Strijkkwartet nr. 21

Uitvoerenden

Quatuor Mosaïques:
Erich Höbarth viool
Andrea Bischof viool
Anita Mitterer altviool
Christophe Coin cello

Locatie
Hertz
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Quatuor Mosaïques

Haydn, Beethoven & Mozart

Geweest

Hoe zouden Beethoven, Mozart en Haydn hun eigen kwartetmuziek hebben beleefd? Stap in de tijdmachine en ervaar een zo authentiek mogelijke uitvoering op historische strijkinstrumenten. Een van de beste tijdreizigers zijn Quatuor Mosaïques. ‘Het belangrijkste historische kwartet ter wereld’, schreef het Britse dagblad The Independent. Tijd voor een nieuwe muziektrip door de tijd.

Nikolaus Harnoncourt
Fijnproevers weten genoeg wanneer het Oostenrijkse Quatuor Mosaïques het podium betreedt. Ze excelleren in fijnbesnaarde, onvervalste kwartetuitvoeringen van klassiek repertoire dat de tand des tijds glorieus heeft doorstaan. De Mosaïques-leden hadden al vroeg de smaak te pakken. In de jaren tachtig maakte ze kennis met het gospel van dirigent Nikolaus Harnoncourt. De historische muziekpraktijk wierp een nieuw licht op het ijzeren repertoire.

Beethoven
Ruim 35 jaar timmeren ze al aan de weg. De kleinste details maken bij uitvoeringen van Quatuor Mosaïques deel uit van het grotere muziekmozaïek. Hun kijk op de Weense klassiekers oogst niets dan lof. Zo buigt Quatuor Mosaïques zich nu over de complete opnames van de Beethoven-kwartetten, maar verrassen ze tijdens liveoptredens ook met Schubert en Mendelssohn.

Programmatoelichting
Verrijk je concertervaring met achtergrondinformatie, lees op deze pagina de digitale programmatoelichting voor dit concert.

Beluister het programma