Bekijk het klassieke seizoen

Ontdek de Internationale Top
Zaal open
Aanvang
Rang 1
Regulier
€ 42,-
Rang 2
Regulier
€ 38,-
Rang 3
Regulier
€ 33,-
Inclusief servicekosten, garderobe en pauzedrankje.
Programma

Haydn Strijkkwartet opus 76 nr. 3
Brahms Strijkkwartet nr. 3
Sjostakovitsj Strijkkwartet nr. 3

Uitvoerenden

Quatuor Arod: Jordan Victoria viool
Alexandre Vu viool
Tanguy Parisot altviool
Jérémy Garbarg cello

Locatie
Hertz
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Quatuor Arod

Internationaal topensemble

incl. servicekosten, pauzedrankje & garderobe

Soms lijkt het of Johannes Brahms zijn romantiek louter doopt in sombere herfsttinten en roestbruine timbres. Niets van dat alles bij zijn Derde strijkkwartet. Een monter, vrolijk stemmend onderonsje voor vier strijkers. Het tien jaar jonge Franse strijkkwartet, Quatuor Arod, geeft Brahms een eigentijdse energieboost en koppelt deze klassieker aan strijkkwartetten van Haydn en Sjostakovitsj.

Eerste prijzen
De vier mannen van Quatuor Arod hebben zich vernoemd naar het gelijknamige mythische paard uit Tolkiens fameuze cyclus The Lord of the Rings. Met reuzensprongen doorkruist Arod het klassieke muzieklandschap. Het viertal won al eerste prijzen op prestigieuze concoursen als het Carl Nielsen International Chamber Music Competition en de ARD International Music Competition.

Brahms en Sjostakovitsj
Het Franse kwartet treedt wereldwijd op en deelt dan het affiche met geestverwante musici als Antoine Tamestit, Alexandre Tharaud en Camille Thomas. Op hun speellijst prijkt veel Weens repertoire: van Mozart en Schubert tot Schönberg en Webern. Voor hun recital bundelt Arod eeuwen strijkkwartetmuziek en slaan ze ongehoorde bruggen tussen Haydn, Brahms en Sjostakovitsj.