Zaal open
Aanvang
Uitvoerenden

Pynarello
Gallowstreet

Support act
DJ St. Paul
Locatie
TivoliVredenburg

Pynarello & Gallowstreet

Singelconcert | Een opzwepende mix van klassiek, funk, afrobeat en jazz

Geweest

Pynarello & Gallowstreet | zondag 11 september 2022 | Singelconcert

Pynarello en Gallowstreet lossen een belofte in. De opening van het laatste stukje stadssingel van Utrecht in september 2020 had opgeluisterd moeten worden met een spectaculair muziekfeest. Maar ja, corona. Twee jaar later halen we de schade in, met een spetterend concert van Pynarello samen met de funky jazzband Gallowstreet! Speciaal voor dit concert wordt een podium in de singel voor TivoliVredenburg gebouwd. Geniet vanuit je bootje op het water of vanaf de kade. Het concert is gratis en swingt de pan uit. Vooraf draait DJ St. Paul.

Ensemble in Residence
Pynarello is dit seizoen het Ensemble in Residence van TivoliVredenburg. Het zijn podiumbeesten die dol zijn op klassieke muziek, maar niet op de conventies die met het genre gepaard gaan. Met deze toffe samenwerking met de achtkoppige Nederlandse brassband Gallowstreet beginnen ze hun residency feestelijk. Pynarello opent met Tsjaikovski, waarna ze samen met Gallowstreet een opzwepende mix van funk, afrobeat en jazz iedereen omver blazen & strijken.

Gallowstreet
Gallowstreet is nu 10 jaar oud en heeft al bijna alle grote festivals gedaan: North Sea Jazz, Lowlands, Into The Great Wide Open, Dour Festival en Oerol. Na het debuutalbum Battleplan (2016) kwam Gallowstreet in 2018 met het dampende Hot Lava Sex Machine (2018), waarop het de heren is gelukt om de opwinding van hun liveconcerten vast te leggen in een studio-omgeving. Al eerder bewezen Pynarello en Gallowstreet een magische aantrekkingskracht op elkaar uit te oefenen, met spannende en onvoorspelbare effecten.

Foto: Tom van der Sluis

Zie ook

Pynarello

Een nieuwe passie

Pynarello

Sciencefiction-kerstopera

Pynarello

Overwinningssymfonie - Sjostakovitsj 9