Bekijk het klassieke seizoen

Meer Kamermuziek Specials
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Schönberg Verklärte Nacht

diverse aria’s

Uitvoerenden

Pynarello
Jeannette van Schaik sopraan
Naomi Grant spreker & tekst

 

Locatie
Hertz
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Pynarello

Ode aan de liefde

Geweest

De inleiding van dit concert begint om 19:15 uur. 

Noem het perfecte timing. Precies op Valentijnsdag schiet een van Nederlands eigenwijste orkesten met cupidopijltjes op het smoorverliefde muziekpubliek. Pynarello zoekt zijn luisteraars graag op. Tijdens het Valentijnconcert worden de toehoorders vorstelijk getrakteerd op amoureuze liederen uit pop en klassiek. De Nederlandse operadiva Jeannette van Schaik is ook van de partij.

De liefde is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor veel componisten. Welke verhalen dienden als inspiratiebron voor hun muziek? Het symfonische gedicht Verklärte Nacht van Arnold Schönberg staat centraal in dit programma. Schönberg gebruikte het gelijknamige gedicht van Richard Dehmel als basis voor zijn compositie. Het gedicht gaat over een vrouw die, tijdens een door de maan verlichte nachtwandeling, aan haar geliefde bekent dat ze zwanger is van een andere man. Het gedicht resoneert in Schönbergs muziek, zwaar beladen afgewisseld met een verlegen stem, schijnbaar in harmonie met de beproevingen van de hoofdpersonages.  

Schrijvende performer Naomi Grant haalt samen met Pynarello, het gewaagde onderwerp van Verklärte Nacht naar het nu. Naomi is een persoonlijke, motiverende, soms shockerende, docerende en altijd eerlijke schrijvende performer. Ze schrijft graag over onderwerpen waar men niet graag over praat. 

Verklärte Nacht wordt omringd door hartstochtelijke aria’s, gezongen door de Nederlandse operadiva Jeannette van Schaik 

Zie ook

Pieces of Tomorrow Festival

Epic classical pieces & good vibes