Bekijk het klassieke seizoen

Meer Kamermuziek Specials
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Rang 1
Regulier
€ 31,-
Rang 2
Regulier
€ 27,-
Rang 3
Regulier
€ 23,-
Inclusief servicekosten, garderobe en pauzedrankje.
Programma

Tsjaikovski Souvenir de Florence (arrangement Hugo Bouma)
Trevor Grahl Lightweight

Uitvoerenden

Pynarello
Lidy Blijdorp en Sebastiaan Halsema cello

Locatie
Hertz
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Pynarello

Souvenirs

v.a. € 23,-

Bestel tickets

incl. servicekosten, pauzedrankje & garderobe

Pynarello pakt de zaakjes anders aan. Zonder dirigent en zonder bladmuziek zoeken de musici spontane toenadering tot hun publiek. Tijdens concertprogramma Souvenirs worden muzikale herinneringen met het publiek gedeeld en tot klinken gebracht. Hoofdmoot vormt de integrale uitvoering van Souvenir de Florence van Tsjaikovski – in een sfeerrijk arrangement van Hugo Bouma, geschreven in opdracht van Pynarello.

Heerlijk herinneringen ophalen op de tonen van Tsjaikovski is kinderspel voor de doorgewinterde muziekliefhebber. Opwindende, weemoedige toondichten waar je gedachten geheel vanzelfsprekend bij af kunnen dwalen. Zijn vierdelige strijksextet Souvenir de Florence luistert weg als een zomerse rondreis door zonovergoten Italië. Aanvankelijk worstelde Tsjaikovski nog met de sextetvorm, maar dat is niet af te horen aan het vederlichte, bekorende eindresultaat. Componist Hugo Bouma doorgrondt de fantasierijke werking van Tsjaikovski’s muziek, en maakte een gloednieuw, rondborstig arrangement voor strijkers en blazers. Eerder schreef Bouma al slagvaardige arrangementen voor het Nederlands Blazers Ensemble, het Ricciotti Ensemble en Amsterdam Sinfonietta.

Naast Tsjaikovski’s herinneringen wordt het indrukwekkende dubbelcelloconcert Lightweight van componist Trevor Grahl gespeeld met solisten Sebastiaan van Halsema en Lidy Blijdorp. Trevor schreef zijn dubbelcelloconcert in opdracht van de Cello Biennale 2022.  

Zin om na de show te blijven hangen? Kom dan langs bij Park 6, ons gratis toegankelijke en sfeervolle indoorpark op zeshoog! Speel gratis (arcade)games of pingpong, scoor een cocktail of speciaalbiertje en check videokunstwerk Canvas! www.tivolivredenburg.nl/park6

Zie ook

Nederlands Blazers Ensemble

Stories from the east

Grenzeloos – Spraakmakers Protest!