donderdag 7 oktober 2021

Pynarello

Milk it punk

geweest
Uit de serie

Pynarello

19:15
zaal open
20:15
aanvang
21:30
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Pynarello
Laetitia Gerards sopraan

programma

Thomas Beijer A Lock Without A Key
Beethoven Strijkkwartet nr. 11, ‘Serioso’, arrangement voor strijkorkest
Jeffrey Bruinsma Milk It Punk Suite

locatie
donderdag 7 oktober 2021

Pynarello

Milk it punk

geweest

Coronatoegangsbewijs en ID
Om dit programma te bezoeken heb je behalve een ticket ook een coronatoegangsbewijs nodig, in de vorm van een QR-code. Ook vragen we naar je legitimatiebewijs. Informatie hierover vind je op deze pagina.

De podiumbeesten van Pynarello zijn weer los. Met hun kenmerkende bravoure brengen ze een programma dat bruist van energie en emotie. In die categorie blijken Beethoven en Nirvana Inspirations een prima combinatie, naast een nieuwe liedcyclus van Thomas Beijer. Zijn speciaal voor sopraan Laetitia Gerards gecomponeerde liedcyclus A lock without a key is verbonden met een tijd waarin iedereen zich gedeisd moest houden en gekooid voelde. Jeffrey Bruinsma is een Pynarelli vanaf het eerste uur. Als violist, componist en arrangeur kent hij het collectief van binnenuit. Zijn Milk it Punk Suite rockt de pan uit! Beethoven experimenteerde voor zijn Elfde Strijkkwartet ook al met verschillende compositietechnieken, wat een wervelwind aan muzikale emoties opleverde. Pynarello maakte een eigen arrangement voor strijkorkest.

Wie haalt het in zijn hoofd om Nirvana-klanken, een nieuwe liederencyclus van Thomas Beijer en Beethoven in één programma samen te brengen? Pynarello! Luister naar de podcast met Lonneke van Straalen, over een programma waarin pop, klassiek en nieuwe muziek elkaar omarmen en alles op zijn plek valt.

En lees hier een korte introductie op het concert, inclusief de liedteksten van de liederencyclus van Thomas Beijer.