Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
zaterdag 10 februari 2018

Purcelldag

Ééndaags mini-festival i.s.m. Festival Oude Muziek

geweest
zaal open
10:30
aanvang
10:30

Tijden zijn onder voorbehoud.

zaterdag 10 februari 2018

Purcelldag

Ééndaags mini-festival i.s.m. Festival Oude Muziek

geweest

Passe-partout Purcelldag
Het hele festival bijwonen? Bestel hier de passe-partout!

10.30 - 15.00 uur - Grote Zaal
PurcellScratch | Peter van Heyghen
Purcell zingen is heerlijk. Onder leiding van oude- muziekspecialist Peter Van Heyghen kunt u in deze zangworkshop zelf aan de slag met de koormuziek van Henry Purcell. Op het programma staan drie prachtige anthems. De aanmeldingen voor de PurcellScratch zijn gesloten.

11.00 uur - Hertz
Jean-luc Ho | Klaviermuziek van Purcell
De jonge Franse klavecinist Jean-Luc Ho is een echte dichter. Met zijn stille kracht is hij de perfecte partij voor de bedrieglijk eenvoudige klaviermuziek van Henry Purcell. Want achter Purcells ongekunstelde suites en lessons gaat een charmante maar kwetsbare harmonische wereld schuil die allesbehalve oppervlakkig is.

11.00 uur - Utrecht (gratis toegankelijk)
Beiaardconcert vanaf de Domtoren door Malgosia Fiebig

13.20 uur - K.F. Hein Foyer (gratis toegankelijk)
Young Talent Lab: Laila Cathleen Neuman

14.00 uur - Hertz
Alex Potter & Patrick Ayrton | Orpheus Britannicus & Friends
De Britse countertenor Alex Potter is een van de beste vocale solisten van dit moment. Met Patrick Ayrton aan het klavecimbel werpt hij zich op Purcells geestelijke en wereldlijke liederen. Het duo demonstreert de hoge kwaliteit van de Engelse muziek in de hele zeventiende eeuw. Naast Purcell klinken ook tijdgenoten John Blow, Humpfrey en Locke en componisten van de generatie daarvoor: Lanier, Tomkins en Henry Lawes.

15.20 uur - K.F. Hein Foyer (gratis toegankelijk)
Presentatie PurcellScratch

16.00 uur - Hertz
L'achéron | Purcells fantasieën voor gamba
Nostalgisch en experimenteel tegelijk: de Fantazias van Purcell vormen de zwanenzang van het genre van het gambaconsort, en toch barsten deze stukken van de muzikale verrassingen. De menging van de verschillende partijen en hun onderlinge harmonische botsingen zorgen voor unieke kleuren. Technisch zijn ze aartsmoeilijk, en met hun ver doorgedreven contrapunt vergen ze ook wel wat van de luisteraar. Maar een gelegenheid om deze consorts live te horen mag geen rechtgeaarde muziekliefhebber zichzelf ontzeggen.

17.15 uur uur - K.F. Hein Foyer (gratis toegankelijk)
Kat Carson & Nikolai Endresen Dahl

18.30 uur - Hertz (gratis toegankelijk)
Lezing: Orpheus in Engeland
Door: Katherina Lindekens

20.15 uur - Grote Zaal
Vox Luminis o.l.v. Lionel Meunier | King Arthur
Het was de grote rage, eind zeventiende eeuw: de dramatick opera. En Henry Purcell was de koning van dit nieuwe genre. Harnoncourt omschreef King Arthur, or the British Worthy (1691) als ‘de eerste musical in de geschiedenis’ en dat is niet zo gek gedacht. Het patriottistische libretto van John Dryden gaat niet over de bekende Arthur-sagen, maar schildert de woeste strijd tussen de Britten en de Saksen met een humoristische ondertoon. En Purcells muziek is briljant: levendig, met vrolijke dansmuziek en prachtige aria’s. Met tovenaars, ridders, sirenen en elfen wordt dit bonte spektakel in de bekwame handen van Vox Luminis een waardige bekroning van de PurcellDag.

Zie ook

zo 1 sep 2019

Vox Luminis

Slotconcert Festival Oude Muziek

zo 22 sep 2019

Residentie Orkest

Ravel - Daphnis et Chloé

wo 28 aug 2019

Festival Oude Muziek - Dagprogramma

Napoli - De vergeten hoofdstad van de muziek