Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
vrijdag 19 april 2019

Pronkstukken - Werkplaats Bilthoven

Compositietraject Educatie

Gratis
zaal open
18:45
aanvang
19:00

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Leerlingen van Werkplaats Bilthoven
Hanne van de Vrie workshopleider
Elena Gramatikovska workshopleider
Niels Vermeulen workshopleider

programma

Eigen compositie gebaseerd op werk van Mozart, H. Andriessen en Rossini

locatie
vrijdag 19 april 2019

Pronkstukken - Werkplaats Bilthoven

Compositietraject Educatie

Gratis

De bovenbouwleerlingen van Werkplaats Bilthoven brengen hun eigen compositie ten gehore in TivoliVredenburg. Gedurende drie projectdagen hebben zij dit muziekstuk zelf gecomponeerd en aan een perfecte uitvoering gewerkt, met de componisten Mozart, H. Andriessen en Rossini als inspiratie.

Het resultaat van de drie workshopdagen wordt om 19.00 uur live gepresenteerd in Cloud Nine. De presentatie is gratis toegankelijk.

Op 19 april spelen het Radio Filharmonisch Orkest & Groot Omroepkoor onder leiding van dirigent Marcus Creed in de Grote Zaal. Op het programma staan werken van Mozart, H. Andriessen en Rossini die als inspiratiebronnen voor het Pronkstuk van de leerlingen dienen. De deelnemende leerlingen wonen dit grote concert bij ter afsluiting van dit project.

Pronkstukken
Het educatieproject Pronkstukken komt voort uit een samenwerking tussen TivoliVredenburg en middelbare scholen in stad en regio Utrecht. Naast Werkplaats Bilthoven hebben eerder al o.a. het Bonifatius College, Cals College, 't Goois Lyceum, Gerrit Rietveld College, International School Utrecht en de HKU deelgenomen.

 

TivoliVredenburg Connect: voor iedereen een leven lang muziek!

 

Zie ook