vrijdag 6 november 2020

Pronkstukken - Laar & Berg

Compositietraject - educatie

19:00
zaal open
19:30
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

locatie
vrijdag 6 november 2020

Pronkstukken - Laar & Berg

Compositietraject - educatie

De bovenbouwleerlingen van Laar & Berg brengen samen hun eigen compositie ten gehore in TivoliVredenburg. Gedurende drie projectdagen hebben zij dit muziekstuk zelf gecomponeerd en aan een perfecte uitvoering gewerkt met het werk van Peter Benoit, De Oorlog, als inspiratie.

Het resultaat van drie workshopdagen wordt om 19:30 uur live gepresenteerd in Cloud Nine. De presentatie is besloten, maar wordt wel opgenomen en is later terug te zien via het YouTubekanaal van Pronkstukken.

Op 13 november speelt het Antwerp Symphony Orchestra onder leiding van dirigent Jac van Steen in de Grote Zaal. Op het programma staat De Oorlog van Benoit, dat als inspiratiebron voor het Pronkstuk van de leerlingen dient. De deelnemende leerlingen wonen dit concert bij ter afsluiting van dit project.

Pronkstukken
Het educatieproject Pronkstukken komt voort uit een samenwerking tussen TivoliVredenburg en middelbare scholen in stad en regio Utrecht. Naast het Laar & Berg  nemen o.a. het Cals College, het Niftarlake College, de Werkplaats Bilthoven, het Amadeus Lyceum, ’t Goois Lyceum, Laar & Berg, het Gerrit Rietveld College, het Bonifatius College, International School Utrecht en de HKU jaarlijks deel aan dit programma.

 

TivoliVredenburg Connect: voor iedereen een leven lang muziek!